0172SPORT, Sportief, sc Woerden

Sportief moet grote nederlaag slikken

Noorden | Gezien de stand stond er deze middag een zware beproeving op het programma voor de ploeg van Cor Stoof. De einduitslag doet dit ook vermoeden maar de 0-5 was misschien ietwat geflatteerd als viel er aan de overwinning niks af te dingen.

Woerden was de meest dominante ploeg en nam direct het initiatief. Na vier minuten wist Florian Nieuwkoop op de doellijn redding te brengen toen de bal uit een corner via medespeler Bob van den Haak doelman Michael Vijfhuizen passeerde. Sportief had na twaalf minuten Woerden veel pijn kunnen doen toen Stijn Molenaar aan de Woerdense verdedigers ontsnapte na een dieptepass van Tosca Wens. Woerden-goalie Ramon Hoveling hield echter het hoofd koel en pareerde Molenaars inzet. Een paar minuten later sloeg Woerden wél toe. Een rush door de as van het veld van de Woerdense aanvoerder eindigde met een hard schot via de handen van Vijfhuizen in het doel, 0-1. Na een half uur spelen moest een verdediger van Woerden redding brengen op de doellijn nadat Justin Verkerk een te korte terugspeelbal onderschepte en Dirk van den Haak in stelling bracht.

‘Na de derde goal laten we ons wel heel makkelijk afslachten en mogen we blij zijn dat het bij 0-5 blijft’

Roy van Lith – Teamleider Sportief

Na de rust een sterker Sportief dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Woerden leek in de fase te wankelen maar de 0-2 bracht uitkomst. Een vrije trap vanaf een meter of achttien werd door oud Sportief-speler Jeffrey Buijt achter een blunderende Vijfhuizen getrapt. De bal leek recht op hem af te gaan maar Vijfhuizen zat, kijkend in de zon, volledig mis.
Dit was het startsein voor een foutenfestival. Sportief ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer maar deed dit op zeer naïeve wijze. Tussen de zeventigste en vierenzeventigste minuut wist Woerden driemaal toe te slaan en de tussenstand op te voeren naar 0-5. Dat Bob van den Haak hierbij tweemaal op wel zeer knullige wijze in de fout ging is misschien nog het vermelden waard. Woerden vond het hierna wel genoeg, het laatste kwartier was slechts voor de statistieken.

‘Een terechte maar geflatteerde nederlaag’, aldus teamleider Roy van Lith die vond dat Sportief slecht omging met de geboden mogelijkheden. ‘In de counter waren we vandaag niet scherp genoeg waar je ze juist pijn had kunnen doen. Na de derde goal is de wedstrijd gespeeld maar daarna laten we ons wel heel makkelijk afslachten en mogen we blij zijn dat het bij 0-5 blijft.’

Opstelling Sportief:
Micheal Vijfhuizen; Senol Demirbas, Bob van den Haak, Jorg van der Laan, Jesse Verkerk; Collin Griffioen (73. Kevin Haak), Dirk van den Haak, Tosca Wens ©, Florian Nieuwkoop; Stijn Molenaar, Justin Verkerk (81. Gerrit Huussen)

Foto’s: Kees Verhaar (klik op de link voor meer foto’s)
Bekijk hier de samenvatting

Kampioenschap nadert voor Aarlanderveen na zege in kraker

sv Nieuwkoop, Alphia, Michel Strating, 0172SPORT

Nieuwkoop weet weer wat winnen is