Nicolaas Boys maatje te groot voor VV Alphen (6-0)

Nieuwveen | Na de gevoelige nederlaag van vorige week bij hekkensluiter MMO had Nic.Boys wat recht te zetten tegen Alphen. De mannen van René Ras speelden Alphen met 6-0 van de mat, waar dubbele cijfers zeker niet hadden misstaan.

Fabio Dos Santos was op vakantie, maar Peter Burgmeijer, Ravi Pijper en Jordy van Eijk – die vorige week node gemist werden – begonnen alle drie in de basis. Nicolaas Boys moest effe op gang komen en het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op, maar tot grote kansen kwam het niet. Tot de zestiende minuut toen Peter Burgmeijer de bal net kon binnenhouden bij de zijlijn op de helft van Alphen, de bal mee gaf aan Jordy van Eijk, die een prima voorzet gaf op Sven Hoogervorst. Hoogervorst zijn schot verdween tergend langzaam in de verre hoek: 1-0.

Na de 1-0 gingen de Boys vol op de aanval en leek het wel of Alphen wist dat het een verloren wedstrijd speelde. Nicolaas Boys dat thuis bijna onverslaanbaar is, het verloor allen de openingswedstrijd van het seizoen van Roodenburg met 1-2, kwam na twintig minuten op 2-0. Fitz MacLean kreeg de bal aangespeeld op vijfentwintig meter van het doel. Hij zag de keeper iets voor zijn doel staan. MacLean bedacht zich geen moment en met een prachtig schot over de keeper maakte hij de 2-0 voor Nicolaas Boys. Je zag aan het spel van de Boys dat de wil om te winnen er was, er werd goed druk gezet, de verdediging stond weer als een huis en de bal ging lekker rond.Voordat de 3-0 viel waren er een paar kleine kansjes voor Mike van der Aar en Burgmeijer. Uiteindelijk was het MacLean die de aanval opzette, zijn pass werd door Van der Aar doorgekopt en bij de tweede paal stond Hoogervorst die uithaalde, maar Alphen keeper Davey Visser redde knap.
Uit de corner schoot Hoogervorst na een één-twee met Burgmeijer op doel en via keeper Visser ging de bal in het doel: 3-0. Vlak voor rust was het Pijper die zijn voorzet erin zag gaan bij de tweede paal, maar keeper Visser hield met een katachtige redding de bal uit zijn doel.

“We hebben het zelf verprutst tot nu toe, dus laten we het ook gewoon zelf maar oplossen”

Joey van den Haak over de strijd tegen de P/D-wedstrijden

Drie minuten na rust werd het zelfs 4-0. Uit de corner van Luke van Veen kwam de bal via-via voor de voeten van Burgmeijer die de 4-0 binnen schoot. Nicolaas Boys kon lekker vrijuit voetballen en Alphen gaf zich gewonnen. Opmerkelijk was wel dat de Nieuwveners in de tweede helft in vijftien minuten tijd liefst vijf keer de lat raakte. Het leek wel een wedstrijd “latje trap” waar MacLean de winnaar werd met drie rake schoten. De ingevallen Milan Hoogervorst werd in de tachtigste minuut diep gestuurd, speelde zich vrij en haalde randje zestienmeter uit en bracht de 5-0 op het scorebord. Het was aan Alphen keeper Davey Visser te danken dat de score niet in de dubbele cijfers zou uitmonden.

Bij de 6-0 van Burgmeijer was Visser kansloos, een mooie aanval ging via Milan Hoogervorst naar Rocco Uyttewaal die de bal terug lag op Burgmeijer en van dichtbij de 6-0 binnen tikte. Enkele minuten later floot de prima leidende scheidsrechter Van der Ploeg voor het einde. Een mooie overwinning met goed voetbal, veel doelpunten en drie hele belangrijke punten. Zo zag ook aanvoerder Joey van den Haak. “Ja het was vandaag simpelweg een uitstekende overwinning.” Over twee weken spelen de Boys uit in Zoeterwoude tegen Meerburg, wat opnieuw een belangrijke wedstrijd, zeker nu Stompwijk’92 ook nog eens van NSV’46 wist te winnen. Hierdoor staat Floreant nu in de gevarenzone, het verschil met Nicolaas Boys is echter maar drie punten. “Ja het is erg jammer dat Stompwijk opnieuw drie punten wist te pakken. Maar we moeten de punten gewoon zelf pakken en niet teveel naar de rest kijken. We hebben het zelf verprutst tot nu toe, dus laten we het ook gewoon zelf maar oplossen”.