Kampioenschap nadert voor Aarlanderveen na zege in kraker

Alphen a/d Rijn | De kraker tussen Alphense Boys en Aarlanderveen is een 1-4 overwinning voor de koploper uit de vierde klasse A geëindigd. In een tumultueuze wedstrijd – die op het scherpst van de snede werd gespeeld – hielden de bezoekers uit Aarlanderveen het hoofd het meest koel. Voor de thuisploeg was de nederlaag extra zuur doordat men ook nog eens de tweede periode misliep.

Alphense Boys begon goed aan de wedstrijd en pakte direct het initiatief. De thuisploeg was in de wetenschap dat het aan een gelijkspel genoeg had om periodekampioen te worden, eerder op de dag had naaste concurrent FC Oegstgeest namelijk met 2-1 verloren van LSVV 70. Toch kwam Aarlanderveen na een kwartier spelen op voorsprong, aanvoerder Mike Busse kopte een corner binnen en zorgde – op dat moment ietwat tegen de verhouding in – voor de 0-1. Na de openingstreffer nam Aarlanderveen de controle over en was het de betere ploeg. De ploeg van Arjen Linstra en Henk van Hof speelde met veel pressing op het Alphense Boys van de in Langeraar woonachtige John Cuvelier en daar hadden de rood-witte zebra’s veel moeite mee.

De tweede helft kwam direct op gang met een aantal corners aan beide kanten. Tien minuten na rust kwam de thuisploeg op zeer dubieuze wijze langszij. Een uittrap van doelman Maico du Chatinier belandde via de rug van een Alphense Boys aanvaller op de lat. Scheidsrechter Heemskerk vond echter dat de bal de doellijn had gepasseerd en wees gedecideerd naar de middenlijn: 1-1. Alles en iedereen aan de kant van Aarlanderveen protesteerde tegen dit doelpunt, echter werd de beslissing niet meer teruggedraaid.

‘Vooraf droom je van dit scenario, geweldig dat dit uitkomt!’

Arjen Linstra – Hoofdtrainer Aarlanderveen

De gelijkmaker voelde voor Alphense Boys als een bevrijding, waardoor zij nu virtueel periodekampioen waren. Een aangeslagen Aarlanderveen ging op jacht naar de overwinning en halverwege de tweede helft kwam het in een overtalsituatie terecht, nadat de thuisploeg met tien man verder moest na een terechte tweede gele én dus rode kaart. Bram Egberts was niet veel later dicht bij de 1-2, maar zijn inzet werd op fantastische wijze gered door Jari van Veen, de doelman van Alphense Boys. In de daaropvolgende corner kreeg Aarlanderveen een penalty en viel er opnieuw een rode kaart aan Alphense Boys zijde. De strafschop werd vervolgens binnen geschoten door Aziz El Bouazatti. In eerste instantie zag hij zijn inzet nog wel gekeerd worden door Van Veen, maar de rebound ging alsnog binnen: 1-2. De ontlading bij Aarlanderveen na de benutte stafschop was gigantisch en via Fahri Margoum en Jorn Poelwijk liep het in de slotfase tegen de negen Alphenaren nog uit naar een 1-4 overwinning.

Arjen Linstra sprak na afloop van een schitterende zaterdag. ‘Het was een goede wedstrijd die we op een kleine fase na de dubieuze 1-1 hebben gedomineerd. Vooraf droom je van dit scenario, geweldig dat dit uitkomt! Complimenten aan het team en begeleiding, en in het bijzonder de wissels, zij bepalen uiteindelijk de sterkte van onze selectie’. Jorn Poelwijk, die zijn twaalfde competitietreffer maakte, vult zijn trainer aan: ‘Wat een geweldige middag. Het was heel verwarrend af en toe, en de scheidsrechter was de weg kwijt nadat die bal onderkant lat geteld werd. Maarja joh…wat maakt het uit!’

Door deze overwinning kunnen ze in Aarlanderveen langzamerhand de platte kar tevoorschijn halen om het eerste kampioenschap uit de clubhistorie te vieren en inmiddels durven ze het zelf ook voorzichtig uit te spreken.

Als Aarlanderveen volgende week de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Football Factory wint heeft het een voorsprong van elf punten op naaste achtervolger FC Oegstgeest met nog negen competitiewedstrijden voor de boeg.
LSVV 70 heeft door de overwinning op FC Oegstgeest en de nederlaag van Alphense Boys verrassend genoeg de tweede periode in de wacht gesleept.