sv Nieuwkoop, Alphia, Michel Strating, 0172SPORT

Nieuwkoop weet weer wat winnen is

Nieuwkoop | Na weken van wisselvalligheid werd het wel weer eens tijd voor drie broodnodige punten. Alle teams in de 3e klasse A staan zeer dichtbij elkaar, waardoor je in een paar weken tijd zomaar van plaats twee naar plaats tien zou kunnen afglijden.

Trainer Michel Strating wachtte bij het maken van de opstelling een ware puzzel. Vier van zijn beoogde basisspelers waren met vakantie of geschorst en dus moesten er vervangers op worden getrommeld. Ondanks dit wijzigde de oefenmeester niks aan zijn speelwijze. ‘Vooraf werd ik meermaals aangesproken of van een goedbedoeld advies voorzien dat we vandaag, vanwege de personele problemen, beter met twee spitsen of met vijf man achterop konden gaan spelen. Maar je systeem drastisch wijzigen in deze situatie is, mijns inziens, juist het laatste wat je moet doen.’
Strating liet zijn team dus gewoon in de bekende 4-3-3 formatie starten en kreeg hiermee het gelijk aan zijn zijde. Met Sam Vijfhuizen kort achter de vandaag zeer sterk spelende Frank Veelenturf was Nieuwkoop, zoals wel vaker, de dominantste ploeg deze middag.

‘Je systeem drastisch wijzigen in deze situatie is, mijns inziens, juist het laatste wat je moet doen.’

Michel Strating – Trainer sv Nieuwkoop

Dominant werd het wel pas na een kleine tien minuten toen Alphia de wedstrijd een heel ander verloop had kunnen doen geven. Twee kansen waarvan één grote werden echter om zeep geholpen. Verder dan dat kwam de ploeg van Angelo Leverock niet. Nieuwkoop had in het restant van eigenlijk de hele wedstrijd het betere van het spel, wat zich voornamelijk afspeelde rondom de middenlijn.

Na een half uur spelen had Vijfhuizen de openingstreffer moeten maken, maar oog in oog met de Alphense doelman schoot hij de bal voorlangs. Vijf minuten voor rust pakte Nieuwkoop de verdiende leiding. Een al dan niet zo bedoelde lange bal van Sebastiaan van der Voorn op Dennis Boer werd door de Aphense goalie volledig verkeerd geïnterpreteerd en hij kreeg het leer niet onder controle. Boer was er als de kippen bij en tikte de 1-0 in het lege doel. Twee minuten later was Van der Voorn wederom betrokken bij een doelpunt. In een poging tot een schot te komen werd hij in de rug geduwd. Scheidsrechter Zuidwijk had ondanks, of misschien wel mede dankzij zijn Ray Charles-achtige bril goed zicht op de situatie en wees gedecideerd naar de stip. Cluptopscorer Boer voerde zijn seizoenstotaal op naar zeventien; 2-0.

Na rust zagen we in het begin opnieuw het schaakspel op het middenveld, met een beter Nieuwkoop. Gareth Rowlands kreeg na een klein uur de eerste grote mogelijkheid op de derde treffer, maar helaas voor hem lag de doelman in de weg. De beslissing kwam uiteindelijk een paar minuten later. Veelenturf bekroonde zijn goede optreden met een knappe goal. Vanaf ‘randje zestien’ schoot hij de bal hard en diagonaal in de linkerbovenhoek.

Boer had met het oog op de Intersport Twinsport Topscorers Trofee uitstekende zaken kunnen doen en deze middag een hattrick kunnen en misschien wel moeten maken. Een op een met de keeper schoot hij de bal echter naast.
In de absolute slotfase wist Alphia via Bruce van Oostrum nog wat terug te doen. Zijn kopbal betekende de 3-1 eindstand.

Trainer Michel Strating was na afloop tevreden met de drie punten: ‘Een verdiende overwinning. We hadden het betere van het veldspel en hebben laten zien dat we voetballend verder zijn dan Alphia, zeker over twee wedstrijden. We misten vandaag een hoop mensen maar de vervangers hebben het naar behoren ingevuld.’

Opstelling sv Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Job Stolk, Joris Verweij, Sebastiaan van der Voorn, Hein Bosma (75. Tim Bosma); Jeffrey van Lith, Volkert Hoogendoorn (80. Sil Boddeke), Sam Vijfhuizen; Gareth Rowlands, Frank Veelenturf, Dennis Boer (68. Mike van Schie)

Foto’s: Kees Verhaar (klik op de link voor meer foto’s)
Bron: Rick Sinnige

0172SPORT, Sportief, sc Woerden

Sportief moet grote nederlaag slikken

Zevenhoven mist ‘torinstinct’ en verliest in Hazerswoude