0172SPORT, NSV46, Robin Stark

NSV’46 lijkt af te haken na nederlaag bij Stompwijk ‘92

Leidschendam | NSV’46 is in de race voor promotievoetbal en er was zelfs nog een kleine kans op directe promotie. Om hier aanspraak op te maken moesten wel de resterende wedstrijden worden gewonnen. Na de gewonnen wedstrijd tegen Warmunda waarin het prima voetbal liet zien ging het in de uitwedstrijd tegen het herboren Stompwijk al direct weer mis… Kansloos is men zeker nog niet, maar lastig gaat zeer zeker worden om de nacompetitie nog te halen.

Stompwijk begon slecht aan de competitie en verkeerde lange tijd in degradatienood. Inmiddels heeft de ploeg zichzelf in veilige haven gevoetbald en is het dus aan een ware opmars bezig. Ook tegen het vooraf sterker verwachtte NSV’46 was de tactiek duidelijk: Het initiatief laten aan de tegenstander en zelf gevaarlijk toeslaan vanuit de omschakeling. Deze tactiek resulteerde al na een minuut in de openingstreffer. Stompwijk-aanvoerder Nick Ammerlaan werd in de diepte aangespeeld en wist na wat gerommel Bas Kalshoven met de hak te verschalken. Jeffrey Pieterse had na tien minuten de stand weer gelijk moeten trekken maar zag zijn inzet vanuit kansrijke positie via de lat over het doel gaan. NSV’46 was voetballend de betere ploeg en was gedurende de gehele eerste helft op zoek naar de gelijkmaker. Florencio Faneyte zorgde veelal voor het gevaar vanaf de rechterkant maar tot hele grote kansen kwam de ploeg van Dennis Tijssen niet. Spits Robin van Koert noteerde met twee wat zwakkere inzetten de meeste doelpogingen. Stompwijk bleef gevaarlijk via het directe spel en de bezoekers hadden hier steeds de nodige moeite mee. De thuisploeg dook dan ook een aantal keer gevaarlijk op voor de goal van Kalshoven.

“Binnen een paar tellen was het al raak, dan weet je dat het een lastige middag gaat worden”

Kevin Fransen bracht de spanning nog wel terug

De tweede helft ging NSV’46 weer op zoek naar de gelijkmaker maar moest het al snel een harde tik incasseren. Weer was het Ammerlaan die de Noordenaren pijn deed. Tijssen keek het nog een kwartiertje aan en plaatste toen een driedubbele wissel waaruit de intenties op te maken waren. Kevin Fransen bracht met het hoofd de spanning terug in het duel en niet veel later was men dichtbij de gelijkmaker. Vijf minuten na de 2-1 vergreep de ingevallen Yassine El Mariami zich aan tegenstander Rick de Haan binnen de zestien met een strafschop tot gevolg. Ammerlaan ging achter de bal staan en schoot zijn derde van de middag tegen de touwen. Deze tik kwam NSV’46 niet meer te boven.

Kevin Fransen blikte bij de collega’s van LAV terug op het duel: “We begonnen vol goede moed, maar binnen een paar tellen was het al raak. Dan weet je dat het een lastige middag gaat worden. Het geloof was er nog na de pauze, maar al snel viel de 2-0 en we waren niet bij machte om echt een vuist te maken. De 2-1 gaf nog wel wat reden om in een resultaat te geloven, maar dit was simpelweg niet onze beste partij voetbal. Na de 2-1 ging er nog een bal rakelings voorlangs, maar dichterbij kwamen we niet.”
Al met al komt NSV’46 dit seizoen op beslissende momenten tekort. “Dat vind ik wel ja. Kijk maar naar de resultaten tegen ploegen die boven ons staan. Het scheelt allemaal niet heel veel, maar we moeten wel de realiteit onder ogen blijven zien. Nog steeds denk ik niet dat we kansloos zijn voor de nacompetitie, maar dan moeten we eigenlijk de resterende wedstrijden winnen. Onmogelijk is dat niet en we gaan er zeker nog voor, maar hier winnen had zeker geholpen.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 4A

Opstelling NSV’46
Bas Kalshoven; Renzo Goedhart (62. Lars de Jong), Kevin Fransen, Perry Lok, Robin Verhaar (62. Cas van der Hoorn); Robin Stark (62. Yassine El Mariami), Jeffrey Pieterse; Florencio Faneyte, Menno de Jong (80. Stefan van Tol), Kamiel Disseldorp; Robin van Koert

Door: Luuk Valentijn | Archieffoto: Jan van der Lubbe

Zeer effectief SPV’81 heeft geen kind aan Sportief

Altior ziet ook Zwammerdam met de punten vertrekken