SV Nieuwkoop boekt belangrijke zege op FC Oudewater

Nieuwkoop | Met nog vijf duels te spelen en een twaalfde plek in de competitie, begon voor Nieuwkoop de tijd langzaam te dringen. Punten werden er de afgelopen twee weken behaald tegen EMM ’21 en Olympia (vier in totaal), maar met het bezoekje van FC Oudewater aan Sportpark de Dulen lag er een kans om er weer drie op te rapen. Dat lukte, want na een spectaculaire slotfase werd er met 2-1 gewonnen.

Een tegenvaller voor de thuisploeg was het uitvallen van Mike Boelee in de warming-up. Zijn plek werd ingenomen door Jeffrey van Lith. Positief was de terugkeer van Sam Vijfhuizen bij de wedstrijdselectie. Na maandenlange blessureleed is hij er dus weer bij.

Het was de vraag wie dit duel naar zijn hand zou gaan zetten. In de openingsfase waren er kleine pogingen van beide ploegen om de verdediging voor het eerst te breken. FC Oudewater claimde een strafschop na tien minuten, maar kreeg deze niet. Joris Verweij probeerde namens Nieuwkoop iets, maar zijn schot ging naast. Datzelfde gebeurde met een vrije trap van Thijs van der Zon.

In de fase die volgde lukte het Nieuwkoop om FC Oudewater langzaam wat meer onder druk te zetten. Toch leverde dat lange tijd geen hele grote kansen op voor de oranjehemden. In de fase voor rust kon net niet worden geprofiteerd van een slechte terugspeelbal van de bezoekers. Daarnaast moest de keeper een keer redden op een poging van Sam van der Hoorn. De slotfase van de eerste helft was nog even voor de bezoekers. Met meerdere aanvallen werd de openingstreffer gezocht, maar niet gevonden.

Ook na rust was het FC Oudewater dat het meest op jacht ging naar de goal. Tot grote kansen kwamen zij lange tijd niet, maar dankzij meerdere goede reddingen van Thomas Boekestein werd deze fase overleefd. Nadat de ploeg van Boris van Es zichzelf weer iets terug de wedstrijd inwerkte, werd de voorsprong ook gevonden. Na 79 minuten was het Boy Vork die vanuit een voorzet van Robin Voorend de bal het doel in rommelde.

“Het spel was niet om aan het zien maar van beide kanten was er wel veel strijd”

Sam van den Hoorn was kritisch maar blij met de volle buit

Lang van die voorsprong genieten kon Nieuwkoop echter niet. Direct na deze goal volgde een aanvalsgolf van FC Oudewater. Vijf minuten na de openingsgoal, werd de gelijkmaker gescoord. Een vrije trap kon van dichtbij in alle vrijheid worden ingekopt, 1-1. Direct na de aftrap volgde een keiharde overtreding op Van der Hoorn, die met gestrekt been werd geraakt door een snoeihard invliegende Oudewater-speler. De gemoederen liepen daardoor even hoog op. De scheidsrechter besloot tot een schandalige gele kaart voor de Ouderwater-speler, waar een rode kaart zeer terecht was geweest.

Met invaller Sam Vijfhuizen binnen de lijnen voor de laatste minuten, werd gezocht naar de overwinning. Met succes. Uit een vrije trap werd de bal voor het doel gekopt door Noë Esselink, waarna Chiel Groenewoud de winnende 2-1 binnen kon koppen. Het is pas zijn tweede invalbeurt sinds de terugkeer na zijn blessure, maar ook al zijn tweede beslissende goal. Hij zorgt met zijn treffer dus voor drie heel belangrijke punten, waardoor Nieuwkoop ineens naar plek 8 klimt.

Sam van den Hoorn, die deze week zijn overstap naar VV Katwijk bekend maakte, was blij met de punten. “Gelukkig weten we vandaag de drie punten te pakken. Het spel was niet om aan het zien maar van beide kanten was er wel veel strijd. Het leek op een gelijkspel uit te draaien maar met een beetje geluk weten we ‘m toch nog binnen te halen.”
De talentvolle middenvelder haalde na de doldrieste overtreding het einde van de wedstrijd niet maar de schade lijkt mee te vallen. “Mijn scheenbeen is nog wat dik maar het valt gelukkig mee. Dit had wel erger af kunnen lopen…”