Altior ziet ook Zwammerdam met de punten vertrekken

Langeraar | Altior heeft zich al een aantal weken neergelegd bij het lot van de nacompetitie maar het seizoen kan voor de Langeraarders ook nog uitdraaien op een ramp nu directe degradatie ook steeds dichterbij komt. Thuis tegen Zwammerdam ging men opnieuw onderuit. Na afloop hoorde het ook nog dat Lugdunum verrassend genoeg had weten te winnen van Aarlanderveen en zodoende het gat met Altior verkleinde naar slechts drie punten…

De wedstrijd tegen ‘Damme’, dat de veilige negende plaats in handen heeft, begon spectaculair en het toch in groten getale aanwezige publiek kreeg een enerverende start te zien. Altior begon niet scherp want al binnen de minuut moest de bediener van het scorebord in actie komen. Slechts 42 seconden had Zwammerdam nodig om op voorsprong te komen in Langeraar. Zwammerdam-aanvaller Koen Woudenberg zette scherp voor, keeper Mike van Tol wist de bal maar half te keren en moest vervolgens toezien hoe de rebound door Ruben de Bruijn werd binnengeschoten. Een flinke domper dus voor de ploeg van Arjan van der Laan dat snel op de juiste manier reageerde want drie minuten later was de stand alweer gelijk. De snelle Tim Zwirs ontsnapte aan zijn bewakers en verschalkte Zwammerdam-keeper Jaimy Groenen met een fraaie lob, 1-1.

Altior speelde niet sterk en het grossierde in balverlies door foute passes. Het was dan ook geen verrassing dat Zwammerdam na twintig minuten opnieuw de leiding pakte. Een hard schot in het dak van het doel was Van Tol te machtig en betekende de 1-2. Toch kreeg ook de thuisploeg nog voor de rust twee mooie uitgespeelde kansen, maar beide keren wisten de Altior-aanvallers vrij voor keeper Groenen niet tot scoren te komen.

Altior startte ook het tweede bedrijf weer niet scherp en kroop door het oog van de naald toen na nog geen twee minuten de bal na een diagonaal schot via de binnenkant van de paal terug het veld in kwam. De oranjehemden pakten hierna het initiatief en kreeg via Sven de Regt en Tom en Ed van der Weijden opnieuw enkele uitgespeelde kansen, maar zoals zo vaker dit seizoen liet het scorend vermogen Altior in de steek. Zwammerdam mocht doelman Groenen danken dat hij zijn ploeg op de been hield en ervoor zorgde dat zijn ploeg met drie punten Langeraar verliet.

Door het verlies én de winst van Lugdunum is het ongekend spannend onderin. Er staan zodoende nog vier finales op het programma. Beide ploegen spelen nog tegen Zevenhoven (Altior ontvangt de geelhemden de laatste speelronde) dat rechtstreekse degradatie bijna niet meer kan ontlopen. Verder gaat Altior nog op bezoek bij DOCOS en koploper Koudekerk en ontvangt het 11 mei Aarlanderveen. Naast de wedstrijd tegen Zevenhoven zullen er ook in één van de andere duels punten gepakt moeten worden om een tweede degradatie op rij te voorkomen.