Zeer effectief SPV’81 heeft geen kind aan Sportief

Woerdense Verlaat | Sportief dat al elf duels niet meer weet wat winnen is heeft ook de thuiswedstrijd tegen SPV’81 vrij kansloos verloren. Eerder werd het in Polsbroek al 5-0 nu waren de bezoekers na een ruststand van 0-2 met 0-4 te sterk.

Sportief begon de wedstrijd met alle goede intenties om weer eens een resultaat te behalen, echter kon doelman Bjorn van der Laan al binnen drie minuten de eerste bal uit zijn doel halen. Een vrije trap vanaf de zijkant leek houdbaar maar de goalie van Sportief kon het leer niet keren, 0-1. Sportief probeerde het wel, was misschien een fase ook wel de betere, maar was slordig in de laatste passing. Na vierentwintig minuten kwam de ploeg uit Polsbroek uit het niets op 0-2. Een zondagsschot op de zaterdagmiddag verdween achter een verbouwereerde Van der Laan in de bovenhoek. Sportief bleef voetballen, kreeg ook voldoende ruimte om tot kansen te komen maar steeds weer bleek de eindpass onvoldoende waardoor er na vijfenveertig minuten geen serieuze doelpoging te noteren viel.

“Eigenlijk geven we de eerste helft helemaal niets weg maar staan we toch met 0-2 achter”

Daan Koot kwam niet tot scoren en zag zijn ploeg wederom verliezen

Trainer Jan Wouter probeerde met twee wissels in de rust het tij te keren. Door Robin de Vink en Florian Nieuwkoop te vervangen voor Roy Fransen en Mathijs Maaijen wilde de oefenmeester wat aanvallerder gaan spelen. Zonder echt gevaarlijk te worden leek Sportief het wel iets meer onder controle te hebben, echter gooide SPV tien minuten na de thee de wedstrijd definitief in het slot. Waar de verdediging van Sportief stapte voor buitenspel glipte de rappe buitenspeler van SPV ervandoor en kon vogelvrij op Van der Laan af. Oog in oog met de doelman bleef hij koel en schoot de bal in het dak van het doel. Het hoogtepunt van de wedstrijd viel een kwartier voor tijd minuten te noteren. Een prachtige aanval van de bezoekers werd even schitterend afgerond door de spits van SPV die hiermee nog meer zout in de wonden strooide. de genadeklap uitdeelde. Justin Verkerk (2x) en Daan koot kregen nog een paar goede mogelijkheden om de eer te redden, maar de doelman van SPV werkte hier niet aan mee.

Daan Koot: “We zitten duidelijk al een tijdje in een mindere fase, eigenlijk geven we de eerste helft helemaal niets weg maar staan we toch met 0-2 achter. De tweede helft proberen we het nog wel en dat het dan 0-4 word is eigenlijk alleen maar voor de statistieken.”

Sportief heeft nu twee weken vrij en krijgt vervolgens Kamerik thuis en Moerkapelle uit, hopelijk kunnen de groen-witten het verloren seizoen dan nog een beetje mooi afsluiten.