Alphia winnaar eerste NK Recreanten Basketbal

Nieuwkoop | Op zaterdag 13 april vond in Nieuwkoop het eerste NK (Nieuwkoops Kampioenschap) Recreanten Basketbal plaats. Er deden 15 teams mee uit heel Zuid-Holland, onder andere uit Nieuw-Lekkerland, Maassluis, Rotterdam, Gouda, Hardinxveld-Giesendam, Leiden, Lisse, Oudewater, Bodegraven, Alphen, Voorhout en uiteraard NovoStars uit Nieuwkoop.

Wat was het een gave happening, in een met ruim 150 man gevulde sporthal De Steupel speelden de teams in de eerste ronde voor een plek in de finales. Waar er uiteraard gespeeld werd voor de wisselbeker, en plaats één tot en met drie, stond de sportiviteit voorop. Die instelling zorgde ervoor dat de sfeer tijdens het toernooi erg goed was en dat vooral het meedoen centraal stond.

Uiteindelijk was Alphia uit Alphen aan de Rijn de winnaar van de eerste plaats, die nipt op doelsaldo werd beslist. Na afloop volgde een feestelijke prijsuitreiking in een bomvol Grand Cafe de Steupel. Ook werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet, want zonder hun was dit toernooi nooit zo’n succes geworden. Als afsluiting volgde de loterij, waar mooie prijzen te winnen waren. De opbrengst van deze loterij gaat in zijn geheel naar het Jeugdweekend van Novostars.

Wat was het een mooie dag, een dag waar sportiviteit hoog in het vaandel stond. En alleen hierom is gisteren al besloten dat er volgend jaar een tweede editie gaat komen van het NK Recreanten Basketbal.

Bron: Marco Molendijk

Nieuwkoop kan Olympia-muur slechts één keer breken en laat twee punten liggen

Voorbeschouwing zaterdag 20 april (Speelronde 22)