Zevenhoven ook hard onderuit tegen BSC ’68

Benthuizen | Ook tegen de ploeg waar Zevenhoven de laatste drie ontmoetingen van wist te winnen werd afgelopen zaterdag met grote cijfers verloren. Op bezoek in Benthuizen ging de ploeg van trainer Danny ter Hoeve, net als vorige week, hard onderuit. Met een 5-1 nederlaag liep de kampioen van vorig seizoen rond half vijf teleurgesteld het veld af.

Het lood zakte de Zevenhovenaren na twee minuten spelen eigenlijk al in de schoenen. Het eerste schot op doel, van zo’n vijfentwintig meter afstand, glipte knullig door de handen van de anders zo betrouwbare sluitpost Jordy Aartman. Drie minuten later stond ook de 2-0 al op het scorebord, na een prachtig schot in de kruising. Iedereen die de geelhemden een warm hart toedraagt wist natuurlijk dat het nu een wel hele moeilijke middag zou gaan worden. Toch bracht interim-spits Marco Pellegrom zijn ploeg weer terug in de wedstrijd. Hij knikt een mooie voorzet van Robin van Mever diagonaal binnen en wist hiermee de stand terug te brengen naar 2-1. De bezoekers gingen daarna brutaal op zoek naar de gelijkmaker, speelden in die fase zeker niet slecht, maar moesten vlak voor rust toch toezien dat de wedstrijd al vroeg werd beslist. Onnodig balverlies rond de eigen zestienmeter leidde de tegengoal in, nadat dit vervolgens hard werd afgestraft gingen de ploegen rusten met een 3-1 tussenstand.

“Mentaal zie je dit elftal natuurlijk wel kwetsbaarder worden, zeker na zo’n onnodige vroege tegengoal”

Marco Pellegrom | Aanvaller Zevenhoven

Voor iedereen die dacht dat de beslissing in de wedstrijd nog niet was gevallen maakte BSC’68 direct na rust aan alle onzekerheid een einde door de 4-1 te maken. De promovendus uit Benthuizen liet daarna zien waarom het op dit moment meedoet in de strijd om de titel. De ploeg heeft veel kwaliteit en drukte dit nog ‘slechts’ éénmaal uit in een doelpunt en zo werd de eindstand uiteindelijk, na een benutte strafschop, bepaald op 5-1.

Marco Pellegrom had na afloop wel begrip voor de stemming bij zijn ploeg. “De wil is er echt maar de koppies gaan wel sneller hangen, zeker na zo’n vroege tegengoal. Niet zo gek natuurlijk, dat is inherent aan de situatie waarin we nu zitten.”

Zevenhoven mag dit seizoen nog vier wedstrijden spelen en het is te hopen voor de mannen van Ter Hoeve dat er hier en daar toch nog wat puntjes worden gepakt om het seizoen niet helemaal in mineur te laten eindigen. Volgende week zaterdag mag men het thuis gaan opnemen tegen Soccer Boys, een week later volgt dan de ‘kelderkraker’ tegen het Leidse Lugdunum.