Voorbeschouwing zaterdag 20 april (Speelronde 22)

Van de redactie | Afgelopen weekend vielen er weer een paar verrassingen te bespeuren. Deze waren echter niet in het voordeel van ‘onze’ ploegen of in dat van de voorspelling van onze redactie. Niet veel zagen de verliespartij van Nicolaas Boys bij MMO aankomen. Hierdoor is ook de gevarenzone dichtbij gekomen voor de Nieuwveners. Maar ook Nieuwkoop stelde teleur door bij de hekkensluiter slechts één punt te pakken. Sportief maakte het nóg bonter door eveneens bij de hekkensluiter tegen een harde nederlaag aan te lopen. TAVV speelde gelijk wat ook enigszins tegenviel en Altior en Zevenhoven verloren min of meer zoals verwacht. Alleen NSV’46 hield de 0172SPORT-eer hoog afgelopen weekend door concurrent Warmunda overtuigend te verslaan. de uitslagen hebben in ieder geval effect op onze voorspellingen: slechts drie van ‘onze’ ploegen gaan drie punten bijschrijven volgens onze redactie… Bewijs ons ongelijk mannen! Allemaal weer veel succes!  

Nieuwkoop – FC Oudewater
Nieuwkoop liet vorige week een goede kans liggen om aansluiting te vinden met de concurrentie. Waar het de week ervoor weer fris voetbal liet zien was het tegen Olympia weer zeer matig. Deze week wederom een concurrent. Op De Dulen ontvangt men FC Onderwater waar uit nog van werd gewonnen. Het vertrouwen in een zege zal er dus zeker zijn. Nieuwkoop zal moeten beseffen dat deze pot het seizoen nog niet kan maken, maar wel kan breken. Bij verlies wordt het ontlopen van de nacompetitie namelijk wel heel lastig. Niet voor niks is deze wedstrijd de JRM Reizen wedstrijd van de week en spelen onze volgers voor de dubbele punten. Bij winst zijn er flinke stappen te maken op de ladder, daar het gat tussen nummer 12 Nieuwkoop en nummer 7 UVS maar twee punten is! Ondanks de matige vorm en de wisselvalligheid geven we Nieuwkoop het voordeel van de twijfel…
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

BSC ’68 – Zevenhoven
Voor BSC ’68 is Zevenhoven een ware angstgegner. Vorig seizoen moest men de titel aan de Zevenhovenaren laten en dat kwam mede doordat de ploeg van Danny ter Hoeve in de onderlinge confrontaties tot tweemaal toe te sterk was. Ook dit seizoen wist Zevenhoven één van zijn drie overwinningen op BSC ’68 te behalen en dat is best opvallend, aangezien de ploeg uit Benthuizen dit seizoen bovenin te vinden is en Zevenhoven juist onderaan staat. Met nog vijf wedstrijden te gaan lijkt het kampioenschap een brug te ver voor BSC, maar het behalen van de nacompetitie behoort zeker tot de mogelijkheden. Zeker als Koudekerk kampioen wordt kan het op basis van de ranglijst zomaar de tweede periode van hen overnemen. De verschillen aan kop van de ranglijst zijn echter nog klein, dus resultaten heeft men hiervoor wel nodig. Zevenhoven lijkt hiervoor de aangewezen tegenstander, maar de resultaten uit het verleden bieden hierop geen garantie. Toch denken wij dat ze ditmaal wel aan het langste eind zullen trekken.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-0

ASC – TAVV
Voor beide ploegen staan er nog genoeg op het spel. Ze moeten nog steeds achterom kijken, aangezien nummer 10 RVC ’33 nog altijd dichtbij staat. Maar net zo goed kan er ook omhoog gekeken worden. De verschillen zijn dusdanig klein dat zowel ASC als TAVV nog aanspraak maken op het laatste nacompetitieticket. Toch lijkt het erop dat beide ploegen vooral de P/D-wedstrijden willen ontlopen, waarvoor ze allebei nog een paar punten nodig lijken te hebben. Eerder dit seizoen was TAVV op eigen bodem met 1-0 te sterk voor de Ajax Sportman Combinatie. In de winter kampte men in Oegstgeest met een welbekende dip en wist men nauwelijks meer drie punten bij te schrijven. De laatste weken lijkt men de weg naar boven weer te hebben ingeslagen en dit lijkt net op tijd om een vrije val op de ranglijst te voorkomen. Op Sportpark Overveer verwachten we een gelijkopgaande strijd, waarbij een (salon)remise zomaar de uitslag kan zijn. Zeker doordat de thuisploeg hier patent op lijkt te hebben, aangezien een derde van hun wedstrijden in een puntendeling eindigde.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Altior – Zwammerdam
Altior lijkt zich te hebben neergelegd bij nacompetitievoetbal. Zichzelf veilig spelen ijkt met nog vijf wedstrijden te gaan is directe handhaving dan ook een utopie. Tegenstander Zwammerdam lijkt wel veilig, maar staat slechts drie punten boven de streep en heeft dus voor enige zekerheid nog wel wat puntjes nodig. Altior staat steevast aan de verkeerde kant van de score, ook wanneer het aardig voor de dag komt. ‘Damme’ daarentegen sprokkelt wel met enige regelmaat punten en was voor afgelopen weekend zelfs vier wedstrijden ongeslagen en kwam mede door die reeks in veilige haven. Wij vrezen dan ook dat zij er ook dit weekend met de punten vandoor gaan. Er staat voor hen gewoon meer op het spel dan voor Altior…
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2 

Nicolaas Boys – Alphen
Wat heeft Nicolaas Boys het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt. In de laatste vijf wedstrijden werden slechts twee punten gepakt en mede door de ongekende opmars van Stompwijk ’92 gaan nu alle alarmbellen af. Vooral de laatste twee uitnederlagen doen de Nieuwveners pijn, aangezien deze tegen de onderste twee op de ranglijst waren. Gelukkig speelt men dit weekend een thuiswedstrijden tegen opnieuw een zwakke broerder: AVV Alphen. Thuis gingen de Nieuwveners alleen tijdens de seizoensopening onderuit, daarna werd er niet meer verloren. Een overwinning is ook noodzakelijk voor de ploeg van René Ras, zeker doordat men in de laatste vier wedstrijden nog een aantal tegenstanders van formaat krijgt. Op de slotdag komt ook nog eens Stompwijk ’92 op bezoek in Nieuwveen en voor die tijd hoopt men directe handhaving toch al bewerkstelligd te hebben. Thuis en uit is momenteel een wereld van verschil voor Nicolaas Boys, dus we zetten in op een overwinning. Gemakkelijk zal het echter niet worden.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

Stompwijk ’92 – NSV’46
In 4A is het ongekend spannend. Bovenin pakt men steeds punten van elkaar en verliest Teylingen steeds meer terrein waardoor de voorsprong van gedoodverfde kampioen inmiddels met rassenschrede is geslonken. NSV’46 bezet de gedeelde vierde plaats op vijf punten van de koploper en op maar drie punten van nummer drie SJZ. In de wetenschap dat SJZ het gaat opnemen tegen Teylingen kan de ploeg van Dennis Tijssen dus mogelijk goede zaken doen. Daarvoor moet het wel zelf afrekenen met Stompwijk, dat nog een aantal punten nodig heeft om de nacompetitie te ontlopen maar wel veilig is met oog op directe degradatie. In Noorden was NSV’46 veruit de betere ploeg maar bracht een zeer late goal van Robin van Koert de ploeg pas in veilig haven nadat het eerst zelfs lange tijd tegen een 0-1 achterstand aankeek. Momenteel is de vorm van de Noordenaren prima te noemen en we verwachten dan ook een iets minder moeilijke voetbalmiddag…
Poule-voorspelling van onze redactie: 0-3

Sportief – SPV ’81
Sportief zette zichzelf afgelopen week behoorlijk te kijk door op bezoek bij hekkensluiter Rijnstreek een 4-2 voorsprong te verspelen en zelfs onderuit te gaan. Het past precies bij het beeld van dit seizoen. Na de winter heeft men nog niet gewonnen en dit duurt inmiddels al tien (!) wedstrijden. Dit moet een keer doorbroken worden en het zal ook de zeperd van afgelopen week snel teniet willen doen. Dit moet dan gebeuren tegen SPV’81, normaal geen hoogvlieger maar nu bezet de ploeg uit Polsbroek de derde plaats en leidt men de dans om de derde periode. In Polsbroek werd het 5-0 voor SPV’81. Dit plus de kansen voor SPV op een periode én de huidige vorm van Sportief doen ons vermoeden dat de ploeg van trainer Jan Wouters andermaal een verlies moeten gaan slikken.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-3 

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de tweede klasse C tussen Nieuwkoop en FC Oudewater. Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: fcoudewater.nl

Alphia winnaar eerste NK Recreanten Basketbal

Noë Esselink en Sam van der Hoorn verruilen Nieuwkoop voor Katwijk