NSV’46 en Teylingen delen in vermakelijk duel wederom de punten

Sassenheim | Op papier was deze wedstrijd vooraf al bestempeld als topper in de vierde klasse. Want zelfs nog voordat er een bal gerold had dit seizoen werden beide ploegen door de ‘kenners’ tot de titelkandidaten gerekend. Het publiek was de grote winnaar en kreeg een uitermate aantrekkelijk duel voorgeschoteld met maar liefst zes doelpunten. Maar net als de twee voorgaande edities moesten beide ploegen weer genoegen nemen met een punt.

NSV’46-trainer Dennis Tijssen moest noodgedwongen een aanpassing doen in zijn basisformatie ten opzichte van vorige week, daar Sebastiaan van der Voorn niet honderd procent fit was. Ook koos de oefenmeester voor een iets andere spelopvatting dan tegen Sporting Leiden vertelde hij na de wedstrijd. “We kozen voor een iets minder ingezakte formatie, wetende dat Teylingen beschikt over een goed middenveld en voorhoede en de laatste linie de minste is. We hoopten in de omschakelmomenten zo toe te kunnen slaan.”

De tactiek betaalde zich uit want zo’n omschakelmoment leverde de 0-1 op. Menno de Jong kwam aan de rechterkant vrij, kapte naar zijn linkerbeen en leverde een afgemeten voorzet af op het hoofd van Dorus Boddeke die het leer tegen de touwen werkte. Teylingen beet ook wat meer van zich af en was onder meer met een bal op de lat dichtbij de gelijkmaker. Ook claimde het vlak voor rust een strafschop na een vermeende overtreding van Bas Kalshoven, echter ging arbiter Zorgui hier niet in mee.

Na rust had NSV’46 het een fase moeilijk. Het speelde op een winderig sportpark nu tegen de wind in en zag de thuisploeg nadrukkelijk op de deur kloppen. Toch waren het de bezoekers die het dichtstbij een treffer waren. Menno de Jong kreeg op aangeven van Robbin Verhaar dé kans op 0-2 maar schoot van binnen het vijfmetergebied over. Een kans waar de middenvelder ongetwijfeld vannacht nog een keer van wakker geschrokken zal zijn.
Aan de andere kant was het wél raak, maar daar had Teylingen de hulp van Kalshoven voor nodig. Een niet al te lastig ogende voorzet werd volledig verkeerd verwerkt door de doelman en zo in de voeten geschoven van spits Pascal de Ridder de simpel de gelijkmaker aantekende.
Nu was het weer de beurt aan de bezoekers. Een afgeslagen voorzet viel voor de voeten van Jeffrey Pieterse die met links de bal keurig in die linkerhoek krulde en zijn ploeg weer op voorsprong zette. Rond de zeventigste minuut viel de gelijkmaker vanuit een voorzet vanaf de linkerkant die bij de tweede paal knap werd binnengeknikt door Mike van der Zon. Enkele minuten later was een hernieuwde voorsprong alweer een feit en wederom was Pieterse die met een schot vanuit de tweede lijn de doelpuntenmaker, 2-3.
Een herhaling van zetten zorgde er vijf minuten voor tijd uiteindelijk voor dat de punten gedeeld werden. Wederom werd er verkeerd druk op de bal gegeven en kon er vanaf de linkerkant eenvoudig een voorzet gegeven worden, en ook wederom mocht Van der Zon bij de tweede paal binnenkoppen.

“Ik kan mijn ploeg op basis van inzet, arbeid en speelplezier niks verwijten”

NSV’46-trainer Dennis Tijssen na de topper tegen Teylingen

“Voor de neutrale toeschouwer was dit een mooie pot denk ik met zes goals, bij mij overheerst toch een vervelend gevoel. Wanneer je drie keer voorkomt en vijf minuten voor tijd nog voorstaat met 2-3 tegen een ploeg als Teylingen moet je deze eigenlijk over de streep trekken”, vervolgt Tijssen zijn verhaal. “Ook de trainer van Teylingen zal ongetwijfeld het gevoel hebben dat er meer in had gezeten, maar zoals ik al zei wij komen drie keer voor. Ik kan mijn ploeg niet veel verwijten. Op basis van inzet en arbeid niet en ook het plezier wat ze uitstralen zowel doordeweeks als tijdens wedstrijden doet mij heel goed. Nu moeten we speltechnisch nog wat dingen verbeteren. Vooral in het herkennen van de ruimtes op het veld valt nog wat te winnen, wanneer we dat verbeteren denk ik dat we wedstrijden eerder kunnen beslissen. En met name verdedigend moeten we betere keuzes gaan maken. Ook hier moeten we gaan herkennen wanneer je de boel moet ophouden en wanneer je juist kort moet zitten of druk moet geven. Hier zijn we druk mee bezig en wanneer dit goed gaat vallen denk ik dat dit een mooi seizoen kan gaan worden.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 4A

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Jim Groenendijk, Perry Lok, Stefan van Tol ©, Robbin Verhaar (55. Florencio Faneyte); Dorus Boddeke, Kevin Fransen, Jeffrey Pieterse (80. Sebastiaan van der Voorn), Menno de Jong; Lars de Jong (65. Robin van Koert), Kamiel Disseldorp (80. Mick Schutter)

Bekijk hier de samenvatting van mediapartner Leiden Amateurvoetbal:

0172SPORT, Nieuwkoop-Kagia

Nieuwkoop ziet concurrentie morsen en is na winst op Kagia koploper van de tweede klasse

Altior komt thuis te kort om tiental ESTO te verslaan