Altior weet het net niet te vinden en verliest nipt van DoCoS

Leiden | In een wedstrijd met volop kansen is het Altior niet gelukt tot scoren te komen. Tegenstander DoCoS wist wel eenmaal toe te slaan en won zo met het kleinst mogelijke verschil. Concurrent Lugdunum ging met grote cijfers onderuit bij koploper Koudekerk waardoor Altior nog steeds op een nacompetitieplaats staat, spannend wordt het echter wel met nog drie wedstrijden voor de boeg.

Altior begon niet scherp aan het duel en moest al snel meerdere kansen toestaan. Doelman Mike van Tol hield zijn ploeg met enkele reddingen op de been. De storm ging wat liggen toen halverwege de eerste helft DoCoS met een man minder verder moest nadat DoCoS-aanvaller Sjors Hermsen hard doorging op Altior-doelman Van Tol die een schot losliet maar in tweede instantie te pakken kreeg. Toch bleef de thuisploeg de betere van de twee maar de grootste kansen waren vlak voor rust voor de bezoekers. Luuk den Haan dacht te scoren maar de goal werd genannuleerd omdat Rick Keijzer hinderlijk buitenspel stond. Op het scheiden van de markt dacht Tom van der Weijden alsnog de score te openen, maar hij zag zijn inzet door een verdediger van de doellijn worden gehaald.

“Het had zomaar in een 3-3 kunnen eindigen vandaag.”

Rick Keijzer zag zijn ploeg voldoende mogelijkheden krijgen

Het zou de opmars geweest moeten zijn van een offensief in de tweede helft maar deze begon in mineur voor de Langeraarders. Al na veertig seconden liep Thijs Koopman tegen zijn tweede gele kaart aan en waren de ploegen dus numeriek weer in evenwicht.

“Met tien tegen tien werden zij direct weer gevaarlijker en ze kwamen ook vrij snel op voorsprong. Een terechte voorsprong ook gezien het spelbeeld”, aldus Altior-aanvaller Rick Keijzer. DoCoS was vlak na de openingstreffer dichtbij de verdubbeling maar een hard schot spatte op de paal uiteen. Na een klein uur spelen voorkwam de paal andermaal dat Altior tegen een 2-0 achterstand aankeek, alvorens de bezoekers zelf een grote kans op de gelijkmaker kregen. Deze was echter niet aan Keijzer besteed. Ook Tom van der Weijden bracht zichzelf nog in stelling maar ook hij kon het net niet vinden. Vlak voor tijd dacht iedereen in het oranje aan een strafschop toen Ed van der Weijden gevloerd werd, maar de valpartij werd door de arbiter weggewuifd.

“Een opmerkelijke beslissing, voor mijn gevoel was dit een strafschop. Er had vandaag dus zeker meer in gezeten. We komen een paar keer goed weg maar hebben ook echt goede kansen op de gelijkmaker gehad. Het had zomaar in een 3-3 kunnen eindigen vandaag.”

Het wordt dus een ongekend spannend slot van de competitie voor Altior. De ploeg van Arjan van der Laan ontvangt komend weekend Aarlanderveen, gaat daarna op bezoek bij koploper Koudekerk en sluit af voor eigen publiek in de derby tegen Zevenhoven, dat door de winst op SoccerBoys ook weer uitzicht heeft op het ontlopen van directe degradatie.