Zure nederlaag voor Nicolaas Boys op bezoek bij Meerburg

Zoeterwoude | Meerburg – Nicolaas Boys was een vermakelijke wedstrijd. Er was veel strijd, twee teams die wilden voetballen, drie doelpunten en een ongelukkige nederlaag voor de zwart-groene brigade.

De wedstrijd begon spectaculair, na amper twee minuten was Meerburg al heel dicht bij de 1-0. Een pass over links kwam terecht bij Luc Schade die de niet te missen kans toch met een geweldige reflex door Xander Hardsteen gered zag worden. Nicolaas Boys gaf gelijk antwoord, want in de tiende minuut gaf Fitz MacLean een prima pass op de vrijstaande Peter Burgmeijer. Burgmeijer schoot randje zestienmeter hard en laag in, maar de vingertoppen van Meerburg keeper Jesse Haak zorgde ervoor dat de bal net naast het doel rolde.

De wedstrijd was in de eerste twintig minuten open en speelde zich vooral af op het middenveld. Nicolaas Boys liet Meerburg het spel maken, maar verdedigend stond Nicolaas Boys weer als een huis en het probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden. Meerburg hanteerde veelal de lange bal die steeds het strafschopgebied werd ingebracht waarbij men zocht naar de gevaarlijke spitsen Hazenberg en Van Steen. Max van Steen was in de twintigste minuut dichtbij de 1-0, maar zijn snoeiharde kopbal belandde op de buitenkant van de paal. Nicolaas Boys werd naarmate de eerste helft verstreek steeds verder teruggedrongen door de aanvalsdrift van Meerburg. Maar de elf Nieuwveners stonden verdedigend zo goed opgesteld dat 0-0 een logische ruststand was.

De tweede helft ging Meerburg door waar het de eerste helft was gebleven: aanvallen. In de vijftigste minuut kwam Nicolaas Boys nog goed weg toen Hardsteen knap redde van dichtbij. Acht minuten later viel dan toch de 1-0 voor Meerburg. Uit een corner werd de bal eerst nog op de doellijn gestopt door Hardsteen, maar in de rebound schoot verdediger Simon Hazenberg hard binnen.

Nicolaas Boys trainer René Ras bracht twee verse wissels in. Per Burmanje voor Fitz MacLean en Rik Verkerk voor de licht geblesseerde Matthijs Egberts. Men leek na de 1-0 alle schroom van zich af te gooien, ging vol in de aanval en drong Meerburg ver terug. Onder aanvoering van de geweldig spelende Sven Hoogervorst tikte Nicolaas Boys Meerburg van het kastje naar de muur. Meerburg moest soms hard aan de noodrem trekken om de aanvallen van Nicolaas Boys te stoppen wat ook twee gele kaarten opleverde. De ingevallen Mike van der Aar was met twee kansen dichtbij de 1-1. Eerst zag hij zijn lob net over het doel van Meerburg gaan, en even later speelde hij zich vrij waarbij een prima kans nog net werd geblokt door een verdediger van Meerburg. De wedstrijd leek in 1-0 te eindigen, maar Meerburg kwam met hulp van Nicolaas Boys op 2-0 na balverlies op het middenveld. Eén van de voorwaartsen van de thuisploeg werd diep gestuurd, keeper Hardsteen twijfelde of hij uit zijn doel zou komen en bleef staan, de bal werd opzij getikt naar de meegelopen Luc Schade die de 2-0 vrij kon binnen schieten. Een pijnlijk moment voor ‘de Boys’, aangezien ze vol in de aanval waren om de 1-1 te maken, de 2-0 viel eigenlijk uit het niets. In de negentigste minuut werd het nog 2-1. Met een prima pass van Mike van der Aar werd Fabio dos Santos diep gestuurd. Met een verdediger in zijn rug bleef hij koel en schoot de 2-1 knap binnen.

De uitstekende leidende scheidsrechter Van Slooten uit Zoetermeer liet nog enkele minuten doorgaan, maar Nicolaas Boys scoorde helaas niet meer. Een goed spelend Nicolaas Boys liep zodoende tegen een zure nederlaag aan waar een punt zeker verdiend was. Ondanks de nederlaag tankt Nicolaas Boys uit de wedstrijd vertrouwen voor de derby van volgende week thuis tegen NSV’46.