Altior komt thuis te kort om tiental ESTO te verslaan

Langeraar | Het is Altior niet gelukt om de winst van vorig weekend op bezoek bij Lugdunum een mooi vervolg te geven. In de thuiswedstrijd moest men buigen voor ESTO, ondanks dat de Bodegravers een groot deel van de tweede helft met tien man speelden…

Trainer Arjan van der Laan kan nog altijd niet beschikken over Tim Heikoop, één van de spelers die naast de gebroeders Van der Weijden makkelijk een goal kan maken. Normaliter komen de Langeraarders dan ook altijd wel tot scoren, maar in de ontmoeting met ESTO was dit ondanks een aantal prima mogelijkheden niet het geval.

“Het was van onze kant gewoon geen goede wedstrijd”, blikt aanvoerder Tom van der Weijden desgevraagd terug. “We speelden slordig en wisten de kansen die we kregen niet af te ronden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de eerste helft was het van beide kanten vooral een beetje aftasten”

Veel gebeurde er dan ook niet in het eerste bedrijf. Halverwege de tweede helft liep ESTO-middenvelder Pim van Soest tegen zijn tweede gele kaart aan nadat hij een bal wegtrapte toen er al gefloten was door arbiter Van Dam. Dit moest het moment zijn dat Altior de druk kon opvoeren maar het kreeg nooit echt de overhand. De laatste linie van de bezoekers stond goed en toen twaalf minuten voor tijd de bal met enig fortuin achter Altior-doelman Koen den Elzen viel gooide de ploeg van trainer Koos van Soest de boel helemaal op slot.
Ondanks een slotoffensief bleven Langeraarse goals uit en verlieten de bezoekers het Altior terrein met drie belangrijke punten.

“Uiteindelijk is het gewoon knap dat zij met tien man standhouden”

Aanvoerder Tom van der Weijden gaf ESTO de complimenten

“Ook na de rode kaart waren we niet in staat hier profijt uit te halen. Zij maken de goal en dan is het uiteindelijk ook gewoon knap dat zij met tien man standhouden. Dat hebben ze keurig gedaan, van onze kant was het gewoon niet goed genoeg”, aldus Van der Weijden.

Bekijk hier de uitslagen en stand in 3A

Opstelling Altior:
Koen den Elzen; Thijs Koopman, Pim Lek, Mika Valentijn (Sebastiaan van Veen) Sven van Vliet; Sem van den Berg, Sam van der Meer, Tom van der Weijden ©, Reber Taha (Tim Zwirs); Ed van der Weijden, Luuk den Haan (Rick Keijzer)

Foto’s: Kees Verhaar – bekijk hier meer foto’s van dit duel

NSV’46 en Teylingen delen in vermakelijk duel wederom de punten

Voorbeschouwing zaterdag 14 oktober (Speelronde 4)