0172SPORT, Nieuwkoop-Kagia

Nieuwkoop ziet concurrentie morsen en is na winst op Kagia koploper van de tweede klasse

Nieuwkoop | SV Nieuwkoop kent een uitstekende start van de competitie in de tweede klasse. Na winstpartijen tegen RCL en HVV werd nu ook Kagia verslagen. Mede dankzij de resultaten op andere velden betekent dit ook dat de oranjehemden na drie duels alleen aan kop gaan in de tweede klasse. Een knappe prestatie als promovendus.

Trainer Boris van Es kon in dit duel nog altijd niet beschikken over Mike Boelee en Rick Pouw (geschorst). Ook Boy Vork ontbrak. Daardoor stond er opnieuw een jonge achterhoede, met onder andere Thijs Rekelhof en Lucas Kooy. Ook tegen Kagia hielden zij zich sterk staande.

Nieuwkoop begon het duel goed. Kagia kon in de beginfase moeilijk vat krijgen op de oranjehemden. Na twaalf minuten voetballen werd het overwicht ook omgezet in een doelpunt. Een snel genomen vrije trap kwam in de diepte terecht bij Dave Verhage. Vanuit de stuiter schoot hij de bal over de uitkomende doelman heen. 1-0. Ook in de minuten die volgden maakte Nieuwkoop aanspraak op de goal. Opnieuw was Verhage dichtbij, maar nu eindigde zijn poging hard en hoog in het zijnet. Robin Voorend kreeg nog de beste kans. Hij kon 1 op 1 met de Kagia-doelman, maar zag de bal met de voeten gekeerd worden door de goalie.

Vlak voor rust zette Nieuwkoop nog eens aan. Sem Meertens zag een afstandsschot gered worden door de keeper, maar kort daarna kwam de thuisploeg wel tot scoren. Sam van der Hoorn gaf de bal geweldig diep op Verhage, liep zelf door en kreeg de bal uiteindelijk ook weer terug, waarna hij in een leeg doel binnen kon schieten. Een fraaie 2-0. Ook Voorend was opnieuw dichtbij, maar ditmaal werd zijn kopbal van de lijn gehaald. Het slotakkoord van de eerste helft was zowaar voor Kagia. Uit een vrije trap werd de bal achterin het strafschopgebied hard tegen de paal geschoten.

“Een groot compliment voor de jeugdige achterhoede”

Boris van Es moest noodgedwongen weer een beroep doen op de jeugd

Zo vermakelijk als dat de eerste helft was, zo mat was de tweede. Nieuwkoop kreeg snel na rust via Voorend en Van der Hoorn twee kansen, maar daarna ging het tempo uit de wedstrijd. Kagia had weinig in te brengen, maar stond verdedigend een stuk stabieler dan voor rust. Nieuwkoop kwam daardoor moeilijker tot kansen. Pas in de slotfase werd het gaspedaal weer wat harder ingedrukt. Dit leverde twee goede mogelijkheden op voor invaller Auke Westerduin. Een andere invaller – Melvin van den Hooren – kreeg ook twee goede mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Ook niet door Robin Voorend, die vlak voor het laatste fluitsignaal nog de lat raakte. Winnen doet Nieuwkoop wel, voor de derde keer op rij. Ditmaal wordt Kagia dus met 2-0 verslagen.

Trainer Boris van Es is blij met de overwinning, maar plaatst ook een kritische kanttekening. “Ondanks dat wij de betere ploeg waren hadden we aan de bal meer en beter moeten doen en meer goals moeten maken. Wel een groot compliment voor de jeugdige achterhoede die weinig tot niks weg hebben gegeven. Het sterke collectief heeft dik verdiend gewonnen.”