Zevenhoven wint verrassend van Soccer Boys

Zevenhoven | Tegen de ploeg uit Bleiswijk werd in de eerste seizoenshelft nog dik verloren, afgelopen zaterdag waren de rollen omgekeerd en waren de drie punten voor Zevenhoven. Voor beide ploegen leek er vooraf niet veel meer op het spel te staan, toch mogen de mannen van trainer Danny ter Hoeve na deze verrassende overwinning nog hopen op een wonder.

Soccer Boys was in de eerste helft geen schim van de ploeg die Zevenhoven in de uitwedstrijd alle hoeken van het veld liet zien. Natuurlijk stond er voor de bezoekers niets meer op het spel en dat was duidelijk te zien aan het povere spel van de nummer zeven van de ranglijst. De thuisploeg profiteerde er optimaal van. Kansen werden er voldoende gecreëerd, de verdiende voorsprong werd uiteindelijk geforceerd door Falco de Lange. Ter Hoeve had deze middag weer eens de beschikking over Marco Pellegrom en Jordy Zwart, beide oudgediende werden door hem in de voorhoede geposteerd. Nick Mooren zakte een linie en mocht zijn kunsten rechts op het middenveld vertonen. Diepteballen op de routiniers hadden uiteraard weinig zin, toch werd het speeltuig veelvuldig de ruimtes in geschoten. Het sprintduel dat volgde was veelal een prooi voor de vijftien jaar jongere achterhoede van Soccer Boys. Zwart kreeg nog wel een mooie kopkans maar in plaats van de bal op doel te koppen koos de ‘spits’ ervoor de bal terug te leggen, zonder noemenswaardig resultaat.

“Trots op m’n ploeg, als je op de rand van de afgrond staat en je weet je nog zo te presenteren”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

Na rust drongen de bezoekers aan en werd de uitstekend keepende Jordy Aartman veelvuldig op de proef gesteld. Na zo’n vijftien minuten spelen leek de 1-1 een feit maar wist de doelman, die na dit seizoen afscheid neemt van het selectievoetbal, de bal knap met de voeten te keren. Tien minuten later leek het wel raak maar voorkwam de lat de gelijkmaker. Zevenhoven kwam inmiddels de middenlijn niet meer over en het was soms vrouwen en kinderen eerst. Toch hield de sterk spelende achterhoede, onder leiding van aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet, knap stand. Nadat de opmerkelijk acterende scheidsrechter Moussaoui zijn negende(!) gele kaart had getrokken, in een overigens vrij sportief duel, floot de man in het zwart even over half vijf voor de laatste keer en konden er weer eens drie punten worden toegevoegd aan het Zevenhovense totaal.

Met nog drie wedstrijden te spelen, tegen achtereenvolgens Lugdunum uit, Esto thuis en Altior uit, is het nog steeds mogelijk om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Er zullen in deze resterende wedstrijden dan wel minimaal 7 punten bij elkaar moeten worden gevoetbald.

Trainer Danny ter Hoeve was als vanzelfsprekend erg tevreden met het behaalde resultaat. “Als je zoals ons op de rand van de afgrond staat en je weet je toch nog zo te presenteren vind ik dat erg knap. Ik ben trots op die gasten, ze geven nooit op. Ons plan pakte goed uit, Soccer Boys had weinig te vertellen, de 1-0 vond ik zelfs nog een magere afspiegeling. Maar als ik even verder kijk, ja het wordt echt heel lastig natuurlijk maar we gaan er alles aan doen om het nog spannend te maken.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 3A

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman; Lars Jansen, Sjoerd Zuijdervliet ©, Nino van Eck; Nick Mooren, Jop Vianen (80. Tobias van der Voorn), Falco de Lange, Robert Mooren (90. Oscar Boekestein), Berry Peters; Marco Pellegrom, Jordy Zwart

Door: Ruud Bos
Foto’s: Gerard Haak (klik hier voor meer foto’s en bekijk hier de foto’s van Kees Verhaar)

NSV’46 profiteert optimaal van geboden ruimtes en verslaat Roodenburg met ruime cijfers

Altior weet het net niet te vinden en verliest nipt van DoCoS