TAVV keeper Zweers sta in de weg voor BSC ’68

Ter Aar | Wat het goed voetballende BSC ook probeerde, vandaag was keeper Rick Zweers niet te kloppen en bezorgde TAVV zo een knappe overwinning.

In de eerste helft had BSC duidelijk de regie in handen en met veel lopende spelers kwam het tot een reeks aan kansen. In de tiende minuut was het BSC verdediger Lucas Plag die van afstand op het TAVV doel vuurde en waar menigeen al aan een doelpunt dacht was het Zweers die de bal nog net uit de benedenhoek kon tikken. Tien minuten later was er een prachtige BSC aanval maar eindstation Lody Dijkhuizen schoot net naast. Na nog een schot over het doel van TAVV was daar pas in de dertigste minuut de eerste kans voor TAVV toen Tycho Ouwerkerk de rappe Eric van der Hout wegstuurde, maar zijn schot werd gekeerd door BSC keeper Levi Tuyt. Direct hierna weer een prima aanval van BSC maar verdediger Roel Vogel bracht redding en uit de counter kreeg TAVV de volgende kans, maar het schot van Mike Keyzer was opnieuw een prooi voor keeper Tuyt. Zo rond de veertigste minuut kreeg BSC een vrije trap die door Roel van der Plas ingekopt werd maar Zweers was de situatie weer meester en ook toen net voor de rust BSC speler Guido de Peinder alleen op Zweers af kwam was hij niet te passeren. Door het fantastische keeperswerk van Zweers kon TAVV zelfs met een voorsprong de rust in gaan, want uit een afgemeten voorzet van TAVV back Zine-Eddine El Mariami kopte Yoeri Bakker de bal langs de verbouwereerde Tuyt. Het had zelfs voor de rust nog 2-0 kunnen worden maar een schot van Jan Verzaal uit een voorzet van Van der Hout werd op het laatste moment geblokt.

“We waren de mindere qua veld- en positiespel, maar we hebben de zuurstof- en energietank helemaal leeg gespeeld”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

Waar BSC voor de rust duidelijk de betere ploeg was deed TAVV na de rust nadrukkelijk mee en werd de wedstrijd gelijkopgaand. De eerste kans was wel weer voor BSC maar een inzet van Joep van Straalen werd weer eens gepareerd door Zweers en aan de andere kant werd een schot van Jan Verzaal gekeerd door Tuyt. In de zestigste minuut bracht Zweers opnieuw redding waarna Van der Hout de voorsprong uitbreidde naar 2-0 toen hij na een individuele actie de bal fraai in de kruising krulde. BSC zette nog flink aan, kwam nog tot een paar kansen, de grootste voor de alleen op de TAVV keeper afgaande Van Straalen maar Zweers was zoals al eerder gezegd vandaag niet te kloppen. Zo boekte TAVV een knappe overwinning, zoals gezegd met heel veel dank aan de foutloze Rick Zweers maar ook de weer niet aflatende werklust van de veelal jeugdige spelers. Door de nederlaag haakt BSC af in de titelstrijd, die nu nog gaat tussen Koudekerk en RKDES. Zo kan TAVV de buren uit Koudekerk een goede dienst bewijzen door na BSC ook RKDES punten afhandig te maken als ze volgende week op bezoek komen in Ter Aar.

TAVV trainer Ludo Pistorius was vanzelfsprekend in zijn nopjes met het resultaat. “Het was een topdag qua resultaat. We misten vier hele belangrijke ervaren spelers (Randy Verwoerd, Kevin van Wijk, Chiel Konings en Rodney Pater). Ik kan niet anders dan een grote buiging maken voor mijn team. We waren de mindere qua veld- en positiespel, maar we hebben de zuurstof- en energietank helemaal leeg gespeeld en op de juiste momenten de tegenpartij heel veel pijn gedaan.”