Voorbeschouwing zaterdag 4 mei (Speelronde 23)

Van de redactie | De competities lagen een weekje stil zodat iedereen weer even op adem kon komen voor de laatste vier duels. Er het gaat erom spannen voor sommige ploegen. Nieuwkoop bewees zichzelf een gode dienst maar is nog niet zeker van het ontlopen van nacompetitie. Altior op zijn beurt gaat het seizoen waarschijnlijk wel verlengen maar moet ook nog achterom blijven kijken. Ook Nicolaas Boys moet in ene nog gaan uitkijken dat het niet om lijfsbehoud moet gaan spelen. Voor TAVV en NSV’46 lijkt het seizoen er op te zitten. Voor wie dit zeker geldt is Zevenhoven dat zich na een jaar in de derde klasse kan gaan richten op een seizoen in de vierde klasse. Voor nu richten we ons dus vooral op de drie eerstgenoemde ploegen. De wedstrijd Alphia – Nieuwkoop is door de redactie bestempeld als ‘JRM-Reizen wedstrijd van de week’ aangezien het in 2C zo ongekend spannend is dat de ranglijst er wekelijks compleet anders uitziet en Nieuwkoop dus alle zeilen moet bijzetten om zich te verzekeren van een langer verblijf in de tweede klasse.

Alphia – Nieuwkoop
Nieuwkoop greep thuis tegen FC Oudewater zijn kans en maakte door de zege een reuzensprong op de ranglijst. De veilige achtste stek in nu in handen van de oranjehemden, maar het blijft oppassen. Zo snel je kan stijgen, zo snel kun je ook weer in de gevarenzone belanden… Zelf moet men ‘gewoon’ winnen bij Alphia dat inmiddels veilig is. De concurrent UVS ontvangt CSW dat bij verlies ook nog moet vrezen voor nacompetitie. UVS dat ook één punt onder Nieuwkoop staat gaat om 17.00 uur op bezoek bij hekkensluiter Olympia en lijkt dus te gaan stijgen. Aan de mannen van Boris van Es de taak het gat op één punt te houden. Het belooft een ongekend spannend einde van de competitie te worden in ieder geval! In december kon thuisploeg Nieuwkoop geen vuist maken en verloor het enigszins kansloos van de Alphenaren. Van Es en de zijne zullen met een goed strijdplan moeten komen om Alphia nu wél te verrassen… Gezien Nieuwkoop in ‘finale-duels’ doorgaans goed voor de dag komt hebben wij vertrouwen in een nipte zege.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

TAVV – BSC ’68
Met nog vier wedstrijden te gaan weet TAVV dat het nagenoeg veilig is. De voorsprong op RVC ’33 bedraagt zes punten en daarnaast is ook het doelsaldo nog in het voordeel van de Ter Aarders. Voor het mooie heeft men nog eenmaal een driepunter nodig en dan hoeft het in elk geval niet meer achterom te kijken. Maar omhoog kijken kan men ook nog altijd. Normaliter is een plaats in de nacompetitie niet realistisch, maar je weet het in deze spannende derde klasse A maar nooit. Spannend is het ook voor BSC ’68. Net als vorig seizoen, toen nog een niveau lager, lijkt men tot de slotdag om het kampioenschap mee te spelen. Ook nu is het hierbij afhankelijk van andere ploegen, maar Koudekerk – de huidige koploper – scoort gemiddeld nog geen 2 punten per wedstrijd. Oftewel…er wordt genoeg puntverlies geleden aan kop van de ranglijst waardoor men bij een aantal goede resultaten zomaar met het eremetaal kan staan. In Benthuizen werd het 3-1 voor de thuisploeg, ditmaal houden wij het op een 1-1 gelijkspel.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Zevenhoven – Soccer Boys
Voor Zevenhoven is het doek al even gevallen, maar dit weekend kan dit ook officieel gaan gebeuren. De achterstand op Altior bedraagt negen punten en het doelsaldo van de Langeraarders is ook nog eens veel beter. Bij een nederlaag is Zevenhoven in elk geval officieus gedegradeerd, maar mocht Altior niet verliezen op bezoek bij DoCoS dan kan men zich ook officieel gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. In Bleiswijk ging Zevenhoven eerder dit seizoen kansloos onderuit. Het werd toen 4-0 en de Zevenhovenaren gaven toen aan tegen de beste ploeg van de competitie gespeeld te hebben. Op basis van de ranglijst zou je dit niet helemaal zeggen, aangezien Soccer Boys slechts zesde staat. Echter ging de eerste periode wel naar de oranjehemden, waarmee ze zich dus verzekerd hebben van een plaats in de nacompetitie. Sindsdien zijn de resultaten een stuk minder bij de Bleiswijkers. In de laatste vijf wedstrijden werden slechts vier punten gepakt. Wellicht biedt de mindere vorm dan ook perspectief voor de ploeg van Danny ter Hoeve. Toch denken wij dat ze andermaal een nederlaag zullen leiden.
Poule-voorspelling van onze redactie: 0-2

DoCoS – Altior
Altior heeft zich neergelegd bij de nacompetitie, maar door de recente winst van Lugdunum moet het ineens ook achterom gaan kijken. Het gat met plaats dertien, welke directe degradatie betekend, is teruggelopen tot slechts drie punten. Eén troost, de Leidse concurrent gaat op bezoek bij koploper Koudekerk. Zelf gaan de Langeraarders op bezoek bij DoCoS, dat één trede hoger staat maar ook nacompetitie zal moeten gaan spelen. Het gat met de veilige negende plek is te groot om nog te hopen op een ontsnapping. Voor Altior staat er meer op het spel dus. De ploeg van Arjan van der Laan verloor de laatste vier duels, waar DoCos er nog twee van wist te winnen. Hierdoor durven wij niet in te zetten op een zege maar houden we het op een gelijkspelletje…
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Meerburg – Nicolaas Boys
Weken geleden leek het seizoen voor Nicolaas Boys erop te zitten. De nacompetitie voor promotie leek buiten bereik en het gat met de onderste vijf was dusdanig groot dat de grijze middenmoot het gevolg leek. Door de wonderbaarlijke wederopstanding van Stompwijk’92 moet men nu toch ineens alle zeilen bijzetten en gaat het samen met de ploeg uit Leidschendam, Warmunda, Roodenburg en Floreant uitvechten wie er P/D-wedstrijden gaat spelen. Voor eigenlijk alle ploegen zou dit een rampscenario zijn, aangezien geen van hen rekening hield met mogelijk degradatie naar de vijfde klasse. Dit weekend gaat Nicolaas Boys ook nog eens op bezoek bij Meerburg, een ploeg uit de top-3 die zich wil verzekeren van nacompetitievoetbal. De ploeg van René Ras moet dan ook eigenlijk minimaal een punt pakken, zeker doordat een week later ook nog eens de derby tegen NSV’46 op het programma staat. Daarna volgen nog wedstrijden tegen twee rechtstreekse concurrenten (Warmunda en Stompwijk’92). Vaak als het echt moet staat men dit seizoen op in Nieuwveen, daarom durven wij wel een ‘drietje’ in te vullen.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

NSV’46 – Roodenburg
Door het verlies op bezoek bij Stompwijk twee weken terug lijkt het seizoen voor NSV’46 over. Meerburg en FC Oegstgeest hebben de beste papieren om de periode over te nemen wanneer Teylingen kampioen wordt, maar FC Oegstgeest aast ook nog op het eremetaal. De derde periode is dus hetgeen waar de Noordenaren zich op moeten richten. Met nog vier wedstrijden – en een zwaar programma – voor de boeg is het gat de concurrentie drie punten en moet het tevens vijf ploegen boven zich dulden. En laat één van die concurrenten nu net de tegenstander van dit weekend zijn, Roodenburg dus. Sinds het tussentijdse vertrek van trainer Mo Bougrine is men in Leiden aan een opmars begonnen. Aan de ploeg van Dennis Tijssen de taak deze te stoppen en zelf weer de aansluiting te vinden concurrenten. Naast dat NSV’46 zich kan opmaken voor een fysieke wedstrijd – de wedstrijden stonden Roodenburg zijn vaker bol van incidenten – zullen de Noordenaren ook mentaal een knop om moeten zetten. Gelooft men nog in een kans of hebben ze zich neergelegd bij een seizoen zonder prijzen? We gaan het zien…
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Sportief
Sportief zit in een competitie met slechts twaalf ploegen en is hierdoor een weekend vrij.

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de tweede klasse C tussen Alphia en Nieuwkoop. Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Inschrijving Koeten Toernooi LTV Noorden geopend

Zure nederlaag voor Nicolaas Boys op bezoek bij Meerburg