NSV’46 profiteert optimaal van geboden ruimtes en verslaat Roodenburg met ruime cijfers

Noorden | NSV’46 heeft de lastige wedstrijd tegen Roodenburg op overtuigende wijze gewonnen. Door de ruime overwinning houden de Noordenaren zicht op een goede eindrangschikking, iets dat misschien nog een plaats in de nacompetitie op kan leveren. Het gat met nummer drie Meerburg bedraagt slechts drie punten.

Waar NSV’46 de voorlaatste en verloren wedstrijd tegen Stompwijk’92 nog slecht begon en al vroeg tegen een achterstand aan keek was dit nu precies andersom. Al in de eerste minuut pakte de thuisploeg via Menno de Jong, die een schot van richting veranderd zag worden, de leiding.

NSV’46 had moeite met het aanvallende spel van Roodenburg en met name van de handige buitenspelers waardoor het onder druk stond en Bas Kalshoven een aantal keer handelend moest optreden. Met een knappe redding voorkwam hij de bijna zekere gelijkmaker. Na een half uur voetbalde de thuisploeg zich knap onder de druk uit en zorgde Florencio Faneyte voor wat meer lucht door de 2-0 op het bord te zetten. Roodenburg bleef geloof houden en bleef de aanval zoeken.

“Ondanks de grote score en ik kan niet stellen dat we hen van het kastje naar de muur hebben gespeeld”

NSV’46-trainer Dennis Tijssen

“Een positieve spelopvatting”, aldus NSV’46-trainer Dennis Tijssen die zo een compliment uitdeelde aan de Leidse opponent. “Toen Menno de Jong een kwartier na rust voor de 3-0 zorgde, zag je wel dat het geloof bij hen weg was. Door hun aanvallende spel vielen er steeds meer ruimtes en daar hebben we uiteindelijk ruimschoots van kunnen profiteren.”

Ruimschoots dus want de Noordenaren maakte in het restant van het duel nog drie doelpunten. Eerst was het de ingevallen Lars de Jong die de vierde Noordense treffer voor zijn rekening nam en niet veel later schoot Jeffrey Pieterse een toegekende strafschop tegen de touwen. Het slotakkoord van voor de eveneens ingevallen Yassine El Mariami die de eindstand op 6-0 bepaalde.

”Ik snap dat een buitenstaander denkt dat wij het makkelijk hadden, maar dat was niet helemaal het geval. We scoorden weliswaar binnen de minuut, maar daarna hadden we best moeite met het houden van balbezit. Daarnaast kregen we maar moeilijk vat op het spel van met name hun buitenspelers. Ik denk dat we het vooral in de tweede helft goed gedaan hebben en het verschil konden maken. Ondanks de grote score en ik kan niet stellen dat we hen van het kastje naar de muur hebben gespeeld.”