Zesde plaats voor Maryn Könst in daguitslag NK quads Varsseveld

Varsseveld | Motorcross en dan met name quads en zijspannen, het is voor een niet crosser zijnde niet te snappen wat er leuk aan is. Het uiterste van jezelf geven, door sporen zo diep dat je jezelf er in kan verstoppen, in die sporen vast komen te staan en er op eigen kracht weer uit zien te komen, want hulp vanaf de zijlijn is niet toegestaan. Klappen opvangen, met je gewicht spelen om door die diepe geulen te komen, de andere dag helemaal brak zijn, alles doet zeer. Nee dat motorcrossen, dat is fun!

En toch als je het de rijders zelf vraagt zullen ze allemaal zeggen dat het ook echt fun is en dat ze het voor geen goud willen missen (of kunnen missen). Ze moeten er veel voor laten, veel voor over hebben om iedere wedstrijd weer aan het starthek te staan. En wat is het leuk om langs de baan te kijken naar de onderlinge strijd en dan in de pauze zitten de rijders gebroederlijk naast elkaar aan de tafel de wedstrijd door te spreken. Echt, daar kan menigeen in een andere tak van sport nog wat van leren.

NK quads

De derde wedstrijd voor onze plaatselijke rijders was afgelopen weekend in Varsseveld. De NK quads, totaal zesenveertig rijders reden hun training in één groep, daarna werd de groep gesplitst in een A groep met de tweeëntwintig snelste rijders en een B groep van vierentwintig rijders.

Valentino van Ewijk (Ter Aar) en Mick Gieling (Nieuwveen) reden in de B groep, ze finishte in de eerste manche vlak achter elkaar als respectievelijk zesde en zevende. Maryn Könst (Zevenhoven) mocht in de A groep deelnemen en werd in de eerste manche zevende.

In de tweede manche ging van Ewijk als derde over de eindstreep en Gieling als elfde. Könst finishte in de tweede manche als achtste.

De daguitslag bij de NK quads:
6. Könst, 25. Van Ewijk, 29. Gieling

NK zijspanen

De NK zijspannen waren in totaal met vierendertig teams. Voor team Bader / Stokman was het na de training duidelijk dat Stokman door een knieblessure niet verder kon rijden. Gelukkig was er een vervanger die bij Bader in de bak wilde staan. Zonder getraind te hebben stapte Johan Klumpers (Holten) in het bakkie. Dit resulteerde in een zestiende plaats in de eerste manche en een twintigste plek in de tweede manche.

Voor Team Könst was het ook geen onverdienstelijke dag, zij werden in de eerste manche zeventiende en eindigde ook als zeventiende in de tweede manche.

Daguitslag:
17. Könst / Könst, 18. Bader / Klumpers

ONK quads

Bij de ONK quads stonden er vierendertig rijders achter het starthek. In de eerste manche kwam Marc de Vries (Zevenhoven) als vierde over de finish, Twan van der Jagt (Ter Aar) kwam, nadat hij had vastgestaan, toch nog op een mooie zestiende plaats over de eindstreep met daarachter Jan Hoogendoorn (Aarlanderveen) op een zeventiende plek.

In de tweede manche was er motorische pech voor de Vries, hij schreef helaas een DNF achter zijn naam. Van der Jagt daarentegen had een hele goede start en kon in deze manche als twaalfde over de eindstreep rijden. Hoogendoorn wist deze manche als achttiende te eindigen.

Na 3 wedstrijden is de stand in het ONK quads:
5. De Vries, 17. Hoogendoorn, 19. Van der Jagt

De volgende wedstrijd voor de ONK quads en de NK zijspannen is op 6 en 7 april 2019, net over de grens in België, in Lommel.

De NK quads komen in het Paasweekend (zaterdag 20 april en maandag 22 april 2019) in actie, zij rijden dan in Oldebroek samen met de WK Zijspannen, hier zullen ook de jeugd quads achter het starthek staan.

Bron: Carola van der Jagt
Foto DV Racing Pics. Inzet: Twan van der Jagt heeft zichtzelf vastgereden

Altior, 0172SPORT, Daan Vonk, Ed van der Weijden, Mike Otto

Altior houdt knap stand op bezoek bij aanstaande kampioen

Sander van Dijk en Cora van Rongen te gast bij De Kale Kenners