Altior, 0172SPORT, Daan Vonk, Ed van der Weijden, Mike Otto

Altior houdt knap stand op bezoek bij aanstaande kampioen

’s-Gravenhage | Altior reisde zondag af naar Sportpark De Verlichting met de wetenschap dat het op bezoek ging bij de nog altijd ongeslagen koploper in 2c. Hierbij moest de equipe van Manfred van den Bosch het vandaag stellen zonder onder andere de geschorste Anton den Haan en Tom van der Weijden.

Net als in de thuiswedstrijd koos Van den Bosch voor een 5-3-2 formatie, wetende dat het gevaar bij TAC’90 van de technisch zeer vaardige flankspelers komt. Ondanks dit keek Altior al in de zesde minuut tegen een vroege achterstand aan toen spits Mohammed Achalhi met een intikker Jeroen Sassen kansloos liet.

Ook na deze goal bleef Altior compact spelen, met de linies kort op elkaar en gokkend op de counter. Dat deze uitbraken gevaarlijk waren bleek wel vijf minuten na de openingstreffer. Een schot van Ed van der Weijden dreef de Haagse goalie tot het uiterste om een vroege gelijkmaker te voorkomen.
TAC’90 bleef wel de gevaarlijkste ploeg en in de vijftiende minuut was het dichtbij de tweede treffer, gelukkig zag Sassen het aluminium boven zich redding brengen. Altior kwam beter en beter in de wedstrijd en wist alle aanvallen van de thuisploeg rond het strafschopgebied onschadelijk te maken en kwam er zelf steeds beter uit. In zijn wanhoop koos de thuisploeg steeds vaker voor een afstandsschot dat, of een makkelijke prooi voor Sassen was, of naast zijn doel verdween. Op het half uur was Altior dichtbij de gelijkmaker in de naam van Marco Pellegrom. De ervaren rot zag zijn kiezelharde inzet op aangeven van Mike Otto echter op de lat uiteen spatten. Vier minuten voor rust konden de in grote getale meegereisde supporters dan toch juichen. De sterk spelende Thijs Noodsij kon van dichtbij de bal onder de keeper doorschuiven en zijn ploeg met een lekker gevoel de rust in laten gaan.

In de tweede helft werden de oranjehemden direct onder druk gezet en moest het ondanks het lichte windvoordeel achteruit. Maar de tactiek klopte en er werd goed verdedigd. Altior kwam na acht minuten spelen zelfs op voorsprong. Een vrije trap van Noordsij werd door Van der Weijden bij de tweede paal tot doelpunt gepromoveerd, 1-2.

‘Alleen de nummers één en veertien zijn bekend, alles daar tussen blijft maar van elkaar winnen. We weten dus wat ons te doen staat…’

Manfred van den Bosch | Trainer Altior

TAC’90 schakelde nog maar eens een tandje bij en Altior kwam er niet meer uit. Iedereen was zo’n beetje op de eigen helft te vinden wat counteren onmogelijk maakte. Er werd kranig verdedigd en bij iedere doelpoging zat er wel weer een Langeraars been of lijf tussen. Rond de zeventigste minuut dachten de thuissupporters dat hun club op voorsprong kwam maar Sassen bracht met een katachtige reflex redding op een afstandsshot van linkerverdediger Rojer. Het ‘Haags Kwartiertje’ brak aan en al in de eerste minuut moest Altior de gelijkmaker toestaan. Op een hard schot van binnen de zestien had Sassen geen antwoord, 2-2.
In de resteerde veertien minuten plus blessuretijd hielden de Langeraarders met kunst en vliegwerk wel stand, tot groot genoegen van een trotse Van den Bosch: ‘Als je ziet dat we vandaag met een laatste linie staan met een gemiddelde leeftijd van onder de twintig jaar en je laat dit zien dan kan je alleen maar trots zijn. We hadden er wel op getraind maar het is altijd afwachten hoe de jongens het oppakken, dit deden ze heel volwassen in mijn ogen. Steeds was er de rugdekking bij de backs en ik moet met name Stijn van der Meer en Rody Blommesteijn hierin een groot compliment maken. Zij voerden dit heel goed uit, zonder de anderen te kort te doen uiteraard, iedereen heeft gevochten voor wat het waard was.’

Dat er toch nog gecapituleerd moest worden was in de ogen van de trainer jammer maar onvermijdelijk. ‘Het is een zwaarbevochten punt, de eerste helft kom je er nog een paar keer goed uit maar de tweede helft wordt je ver terug gedwongen en sta je bijna op de vijfmeterlijn te verdedigen. We hadden uiteraard graag de eerste geweest die TAC’90 hadden verslagen, zeker ook met het oog op de ranglijst. Alleen de nummers één en veertien zijn bekend, alles daar tussen blijft maar van elkaar winnen. Voorafgaand aan het seizoen heb ik gezegd dat we met tweeëndertig punten veilig zouden zijn, dat denk ik nog steeds. We weten dus wat ons te doen staat…’

Jeroen Sassen; Daan Vonk, Stijn van der Meer, Davey Smits, Rody Blommesteijn, Sven van Vliet; Thijs Noordsij ©, Ed van der Weijden, Stan Jansen; Mike Otto (73. Eray Bozkurt), Marco Pellegrom

Bekijk hier alle uitslagen en de standFoto: archief Kees Verhaar