Waterlanders wint wederom van top in derde divisie

Nieuwkoop – Met drie gewonnen wedstrijden op rij kunnen we stellen dat het eerste herenteam van Waterlanders het jaar 2019 goed is begonnen. Zaterdag 2 februari wist Waterlanders in eigen huis wederom met 3-1 (26-24, 27-25, 25-16 en 22-25) te winnen van een tegenstander die meedraait in de top van derde divisie. De Nieuwkopers lijken goed opgewassen tegen de tegenstand. Punten pakken is ook nodig want voor de winterstop behoorde Waterlanders tot de onderste regionen van de competitie.

Wegens afwezigheid van Waterlanders coach Niels de Nijs nam oud Heren 1-coach Carlos Pereira da Silva de honneurs langs het veld waar. Op voorhand hoopte Waterlanders ‘te kunnen stunten’ tegen een jong team van Inter Rijswijk met veel slagkracht. ‘Dat het ons daadwerkelijk is gelukt is natuurlijk een erg aangename verrassing. Zeker omdat ons selectie zaterdag niet groot was.’ Serge Hendrikse kwam het team als passer-loper versterken waardoor Maarten Wisman op zijn vertrouwde libero positie kon spelen. Rolf Karlsson verving uitstekend oud-international Erik Siebers op de diagonaal.

Vrienden
Pereira da Silva zag zijn ‘vrienden’ moeiteloos de eerste set naar zich toe trekken. ‘We zijn begonnen met veel servicedruk en konden de spelers van Inter afremmen om te scoren dankzij onze goede verdediging.’ De aanvallers van Waterlanders werden uitstekend bedient door spelverdeler Edwin van ’t Wout. De tweede set bleek een kopie van de eerste set, er werd gevochten tot aan het allerlaatste punt. ‘Dankzij een goede invalbeurt van Serge konden we ook de tweede set pakken.’ In de derde set walste Waterlanders volledig over het team van Inter Rijswijk heen.

Juiste snaar raken
In de vierde en laatste set keek Waterlanders al snel tegen een achterstand aan die op het einde nog net werd ingelopen. Het bleek net twee punten te kort waardoor Inter Rijswijk één punt mee terug naar Rijswijk neemt. ‘Reëel gezien verdiende de tegenstander een punt, al is dit uiteraard achteraf makkelijk zeggen.’ Pereira da Silva genoot van het invallen als coach. ‘Juist omdat ik de mannen goed ken weet ik op de juiste momenten de juiste snaar te raken.’

Koploper op bezoek
Maandagavond 4 februari speelt Waterlanders alweer de volgende wedstrijd. Ditmaal tegen Limes Heren 1 in Vleuten. Limes staat met twee punten verschil één plaats boven Waterlanders in de competitie. Tijdens de volgende thuiswedstrijd van Waterlanders op zaterdag 16 februari ontvangen de Nieuwkopers de koploper uit Katwijk op bezoek.