Nick Mooren bezorgt Zevenhoven overwinning

Zevenhoven | Op 6 oktober boekte Zevenhoven zijn tweede en tevens laatste overwinning van het seizoen. Gisteren kon men eindelijk weer eens juichen om de drie verdiende punten. Sprankelend was het allemaal niet aan de Stationsweg, maar gestreden werd er voor elke meter.

Zevenhoven begon goed aan de wedstrijd en probeerde voetballend de verdediging van Kickers ’69 uit elkaar te spelen. Sjoerd Zuijdervliet was na vijf minuten spelen al dichtbij de openingstreffer na een corner van Wesley Fransen, echter schoot hij hoog over.

Ondanks dat Zevenhoven het betere van het spel had en een paar kleine kansjes kreeg, kwamen de bezoekers uit Leimuiden na twintig minuten aan de leiding. De rechtsbuiten van Kickers mocht vanaf twintig meter frank en vrij aanleggen en schoot de bal binnen achter Conner van Heertum, die de wintersportende Rody Hoogendoorn onder de lat verving.

Zevenhoven ging op jacht naar de gelijkmaker, maar vooral in de eindfase was het erg slordig. Vanuit het niets viel toch ineens de 1-1. Een schot van Berry Peters werd geblokt door een Kickers verdediger en in de rebound was het Nick Mooren, die pas in de warming-up te horen kreeg dat hij mocht spelen in plaats van de licht geblesseerde Erik de Boer, met zijn derde competitietreffer van het seizoen.

‘Doe ons elke week maar taart! Het was niet best, maar de punten zijn binnen’

Sjoerd Zuijdervliet – Aanvoerder Zevenhoven

Direct na rust kwam Zevenhoven aan de leiding. Een perfecte aangesneden corner van Danilo Boon belande op het hoofd van Nick Mooren, die de bal vervolgens prachtig binnen kopte: 2-1. Zevenhoven kreeg daarna kansen om verder afstand te nemen via Danilo Boon (vrije trap naast), Berry Peters en wederom Nick Mooren (beiden van de lijn gehaald), maar vergat de trekker definitief over te halen.

In de laatste tien minuten probeerde Kickers de gelijkmaker te forceren, maar kansen kregen ze niet. Al met al een dikverdiende overwinning voor Zevenhoven, ondanks dat het spel nog wel eens te wensen overlaat.

‘Doe ons elke donderdag maar taart! Het was niet best, maar de punten zijn binnen. Op het laatst was het op bij ons, als zelfs Robert niet meer kon… Maar het is zeker een verdiende overwinning’, aldus aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet.

Ook hoofdtrainer Chris Snatersen was kritisch op het spel van Zevenhoven, maar was enthousiast over het spel van zijn 17-jarige aanvaller die met twee doelpunten voor het verschil zorgde. ‘Dit is wat ik van hem wil zien. Hij heeft zoveel talent, maar het komt er niet altijd uit. Vandaag was hij scherp en werkte hij hard. En met Ruben Plaisier is er altijd iemand onderweg en komt hij wellicht ook beter aan voetballen toe’. De hoofdrolspeler zelf was ook blij met zijn twee doelpunten. ‘Het ging lekker vandaag, hopelijk laat de trainer me volgende week staan’.