0172SPORT, Nieuwkoop-Lugdunum

Vrije trap Boy Vork bezorgt Nieuwkoop de punten tegen Lugdunum

Nieuwkoop | Na drie doelpuntloze nederlagen ontving Nieuwkoop dit weekend Lugdunum. De ploeg uit Leiden kende ook geen beste start van de competitie, een ideale tegenstander dus voor de ploeg van Manfred van den Bosch om op jacht te gaan naar de eerste punten van het seizoen.

Nieuwkoop voegde al zeer snel daad bij het woord, want na vier minuten schoot Boy Vork raak vanuit een vrij trap. Lugdunum zakte in de openingsfase ver terug en het was aan Nieuwkoop om een gaatje te zoeken in de defensie van de ploeg uit de Kikkerpolder. Dit viel niet mee en de eerstvolgende kans kwam dan ook uit een hoekschop. De bal werd bij de tweede paal neergelegd, weer voor het doel gekopt door Daan Zuijdervliet, waarna Sam Vijfhuizen de bal naast tikte.

Na een klein half uur gingen de Leidenaren meer van zich af ging bijten en beetje bij beetje meer de aanval zoeken. Zo zagen we twee pogingen naast vliegen, waarbij Thomas Boekestein bij een derde poging alert was, toen hij ineens oog in oog kwam te staan met een tegenstander. De laatste kans voor rust was wederom voor Vijfhuizen, maar zijn inzet, na een mooie boogbal de zestien in, ging naast.

Vijf minuten na rust waren de oranjehemden voor het eerst in de tweede helft gevaarlijk. Een hoge voorzet stuiterde door richting de tweede paal, waar Stan Boekel de bal naast kopte. Hierna was het Lugdunum dat de klok sloeg in de wedstrijd. Tot echt grote kansen kwam de ploeg echter niet, ondanks het vele balbezit. Nieuwkoop had ondertussen veel moeite om van de eigen zestien af te komen. zo bleef het lang billenknijpen voor de Nieuwkopers, maar een paar minuten voor tijd kregen zij dé kans om de zege veilig te stellen en de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Invaller en tevens debutant Levi Simmerman werd de diepte in gestuurd, passeerde de keeper en werd vervolgens vastgehouden door de sluitpost van Lugdunum. De scheidsrechter wees naar de stip. Normaal een buitenkansje voor doelpuntenmaker Vork, maar het werd Vijfhuizen die op deze manier zijn eerste doelpunt van het seizoen kon gaan maken. De spits schoot de strafschop echten veel te slap in en voor de Leidse-goalie gemakkelijk tegen te houden…

‘Als die strafschop er in gaat waren de laatste paar minuten niet zo spannend geweest..’

Matchwinner Boy Vork over de gemiste strafschop van Sam Vijfhuizen

In de absolute slotfase werd de adem nog een paar keer ingehouden door Nieuwkoop, toen Lugdunum de bal nog een paar keer voor het doel van Boekestein bracht. Twee keer werd de bal vlak voor de lijn weggehaald, waardoor de zege uiteindelijk alsnog over de streep werd getrokken.

Matchwinner Vork was uiteraard opgelucht maar echt tevreden was hij ook niet. ‘We begonnen nu een keer wél goed aan de wedstrijd en het eerste kwartier resulteerde dit ook in prima voetbal. Maar hierna werd het minder en zeker het laatste uur waren we allemaal erg slordig aan de bal en was het in tegenstelling tot vorige week erg slecht. Uiteindelijk trekken we ‘m nog over de streep gelukkig, ook omdat Thomas in de slotfase goed staat te keepen.’ Over de gemiste strafschop was hij duidelijk. ‘Het was Sam of ik, en Sam pakte overtuigend de bal. Het is zuur dat ‘ie ‘m dan niet binnenschiet, voor hem maar ook voor de wedstrijd. Dan hadden de laatste paar minuten niet zo spannend geweest…’

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw (80. Thijs Rekelhof), Jeffrey van Lith, Daan Zuijdervliet (46. Tim Bosma) Joris Verweij; Thijs van der Zon, Dirk van den Haak, Boy Vork, Chiel Groenewoud (27. Stan Boekel); Volkert Hoogendoorn (27. Levi Simmerman), Sam Vijfhuizen.

Foto’s: Kees Verhaar

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 4

0172SPORT, Sportief-NSV'46

NSV’46 wint relatief eenvoudig bij Sportief