0172SPORT, Sportief-NSV'46

NSV’46 wint relatief eenvoudig bij Sportief

Woerdense Verlaat | De derby van Noorden bleek evenals andere recent gespeelde derby’s weer een wedstrijd die niet bolstond van het hoogstaande voetbal. NSV’46 was de eerste helft oppermachtig, maar zakte de tweede helft ver terug. Sportief kon niet echt een vuist maken en moest zodoende toezien hoe de ‘grote buurman’ er met de punten vandoor ging.

De wedstrijd was net tien minuten oud toen het in groten getale op de derby afgekomen publiek voor het eerst de adem inhield. De reden was echter geen hoogstandje of doelpunt, maar een harde botsing tussen Sportief-verdediger Bart Middelkoop en NSV’46-middenvelder Kevin Fransen. Eerstgenoemde kon verder, de Noordenaar moest het strijdtoneel verlaten en – zo bleek na onderzoek in het ziekenhuis – zal enige weken uitgeschakeld zijn. Een groot gemis voor Robert Swart en de zijnen… Aanvoerder Stefan van Tol die vanwege ziekte niet had kunnen trainen en wissel begon moest zodoende al snel als invaller worden ingebracht.

Lars de Jong was hierna het dichtste bij de openingstreffer na een goede aanval door het hart van de Sportief-verdediging. Perry Lok zette de blonde spits voor het doel, maar hij zag zijn harde inzet worden gekeerd door Sportief-sluitpost Nick Stark. De vrije ruimte lag voor NSV’46 voornamelijk aan de linkerkant waar steeds of linksback Robbin Verhaar opdook om de voorzet te geven of Kamiel Disseldorp in de diepte werd aangespeeld. Zo ook na bijna een half uur spelen, maar het was wederom Stark die met behulp van de paal redding bracht op een inzet van Disseldorp. In de vierendertigste minuut was het dan wel raak voor de ploeg van Swart. Uit een corner bleef de bal in de kluts in de doelmond liggen waarna Kamiel Disseldorp de bal het laatste zetje over de lijn gaf. De dienstdoende arbiter constateerde -onder protest van Sportief – een doelpunt.
De thuisploeg kon voorin geen potten breken, daar de Noordenaren het organisatorisch goed op orde hadden. Stijn Molenaar vocht vele duels uit, waar collega aanvaller Sven van Oudenallen helemaal geen voet aan de grond kreeg en keer op keer na contact met een verdediger hoopte op een vrije trap. Sportief kwam niet in het spel en de gasten waren in de veertigste minuut dichtbij de 0-2. Weer ontsnapte Disseldorp aan de aandacht op links, maar weer was het Stark die zijn doel schoonhield door de bal over te tikken. Een minuut later was het dan wel raak en dit doelpunt illustreerde de eerste helft. Van Oudenallen verloor wederom simpel een duel van Mika Valentijn die direct de voortzetting verzorgde richting de vrijstaande Disseldorp. De aanvaller vond met een mooie pass Lars de Jong die oog in oog met Stark nu wel koel bleef en de 0-2 ruststand tegen de touwen schoot.

‘Uit de aankomende vijf wedstrijden moeten we ‘gewoon’ tien punten halen.’

Sportief-aanvoerder Tosca Wens ziet geen reden tot paniek

Het eerste deel van de tweede helft was ook voor de gasten. Lars de Jong had na tien minuten de boel in het slot moeten gooien toen hij een afgemeten voorzet van Verhaar geheel vrijstaand kon binnenkoppen. Zijn inzet verdween echter rechts naast het doel van Stark. NSV’46 deelde nog wat speldenprikjes uit, maar zakte steeds verder weg qua niveau. Het was iets waar Sportief van profiteerde. Zij kwamen vaker en beter in de duels en leken met nog twintig minuten op de klok meer lucht in de longen te hebben dan NSV’46. Molenaar kreeg met nog een kwartier te spelen dé kans om de spanning in de derby terug te brengen, maar Bas Kalshoven bleek deze middag niet te verslaan. Toen bij beide ploegen de pijp leeg was en het geloof in een resultaat bij Sportief wegebde kabbelde de wedstrijd richting het einde.

‘Sportief had de kracht niet het ons echt lastig te maken vandaag.’

NSV’46-aanvoerder Stefan van Tol

Sportief staat zodoende nog altijd met lege handen maar aanvoerder Tosca Wens houdt de moed er desondanks in. ‘We staan er niet goed voor, maar we hebben nu onder andere de nummers twee, drie en vier van de ranglijst gehad. Ik weet zeker dat het nog goed komt, de komende weken hebben we een mooi programma. Uit de aankomende vijf wedstrijden moeten we ‘gewoon’ tien punten halen.’ Over de wedstrijd was hij kort. ‘Zij konden het duel al eerder beslissen maar doen dit niet waardoor wij hoop houden. Het was ook een hele zware wedstrijd, veel duels en daar houdt NSV niet zo van. Als je dan die kans krijgt zoals Stijn moet die erin, dan kan het nog een mooie slotfase worden…’

Stefan van Tol, de captain aan de andere zijde was blij met wederom een overwinning. ‘We staan er goed op en kunnen nu een beetje naar boven kijken. Komend weekend ontvangen we Zevenhoven en dat wordt een belangrijke. Vandaag spelen we denk ik de eerste helft heel behoorlijk en creëren we door middel van goed voetbal een paar prachtkansen. We komen ook terecht op 0-2 en moeten dit eigenlijk uitbouwen. De tweede helft was een stuk minder en zijn wij op een gegeven moment bezig de wedstrijd uit de voetballen. Sportief had de kracht niet het ons echt lastig te maken vandaag. De laatste fase kwamen ze er iets meer uit maar dan staat Bas prima op zijn post. Die jongen is wel echt een heel stuk betrouwbaarder geworden als keeper moet ik zeggen.’