Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 4

Van de redactie | We zaten er afgelopen weekend met onze voorspellingen een heel stuk lekkerder in dan voorgaande weken. Zo hadden we bijvoorbeeld beide derby’s goed wat ons aardig deed stijgen in het algemeen klassement. Deze week ook weer een derby dat dubbele punten kan opleveren. Deze vinden we wel lastig te voorspellen. We hinken op twee gedachten maar de vorm van de dag heeft de doorslag gegeven. Hiernaast staat er ook in Ter Aar een mooi potje op het programma. TAVV ontvangt namelijk kampioenskandidaat FC Oudewater. Zijn zij na de overwinning van vorige week klaar voor deze krachtmeting? Maar ook de nog ongeslagen Nicolaas Boys en Zevenhoven treffen twee ploegen die nog geen wedstrijd verloren… Dit en nog veel meer mooie potjes deze week! Succes met de poule!

Nieuwkoop – Lugdunum
Het verhaal van Nieuwkoop moge inmiddels duidelijk zijn; men heeft moeite met scoren en laat dit nu net essentieel zijn om een wedstrijd te winnen. Dit weekend treft het in Lugdunum een team dat de doelpunten wel gemakkelijk tegen krijgt als je naar de uitslagen kijkt. Maar liefst tienmaal incasseerden de Leidenaren al een doelpunt. Dit gegeven plus het vertoonde spel in de tweede helft van de derby tegen Aarlanderveen biedt in ieder geval hoop voor de oranjehemden. Hopelijk is Lugdunum na de trainerswissel ook niet meer de ploeg van de misdragingen want in het recente verleden liep het tegen Nieuwkoop nogal eens uit de hand met de heetgebakerde Leidenaren onder leiding van voormalig coach Roberto Escudero, hetgeen de spelvreugde niet ten goede kwam. Manfred van den Bosch ziet met Boy Vork, Jeffrey van Lith en mogelijk Daan Zuijdervliet wel weer ervaring en kwaliteit terugkeren in zijn selectie. Tel daarbij op dat Nieuwkoop voetballend groeiende is, ze een team treffen dat ze gemakkelijk tegen krijgt, het thuisvoordeel en wij zien de ingrediënten dat ons ervan overtuigd dat de mannen van Van den Bosch hun eerste punten gaan pakken!
Poule tip: 2-0

TAVV – FC Oudewater
De opluchting bij TAVV was enorm. Na twee nederlagen werd er afgelopen zaterdag ‘eindelijk’ gewonnen. Deze punten waren ook hard nodig, zeker nu FC Oudewater de volgende tegenstander is. En zij zijn helemaal uitstekend aan de competitie begonnen met negen punten uit drie wedstrijden. Daarmee geven zij een goed vervolg aan de competitiestart van afgelopen seizoen toen het na vier wedstrijden ook nog zonder puntverlies was. Overigens kwam Oudewater toen uit in West I, maar dit seizoen is het na een jaar afwezigheid teruggekeerd in West II.
In de derde klasse A lijken veel ploegen aan elkaar gewaagd en vooralsnog is er geen pijl op te trekken hoe de verhoudingen precies liggen. Wel weten we dat TAVV genoeg kwaliteiten heeft om in elk geval in de subtop uit te komen. Ook de tegenstander uit Oudewater hoopt om de bovenste plaatsen mee te doen. Beide ploegen zouden dan ook zomaar aan elkaar gewaagd kunnen zijn en we denken dan ook aan de eerste puntendeling voor beide teams…
Poule tip: 2-2

Sporting Leiden – Aarlanderveen
Na het verlies tegen Blauw-Zwart pakte Aarlanderveen de maximale buit in de derby’s. Tegen TAVV maakte het indruk, maar – behoudens de eerste tien minuten – tegen Nieuwkoop was het alweer een stuk minder. Toch is het met zes punten uit drie wedstrijden behoorlijk aan de competitie begonnen en bivakkeert het momenteel in de top-5. De tegenstander uit Leiden begon met een 0-3 overwinning op VVC, dat echter wel tot de laagvliegers wordt gerekend. Daarna speelde het thuis gelijk tegen Oegstgeest en afgelopen zaterdag werd er verloren op bezoek bij koploper FC Oudewater. Normaliter is Sporting Leiden een gevaarlijke outsider voor de titel, maar is dat ook dit seizoen het geval? We verwachten dat de ploeg van Sander van Dijk voor ‘drie op een rij’ gaat en de drie punten zal meenemen naar Aarlanderveen.
Poule tip: 1-2

Sportief – NSV’46
Het contrast kan haast niet groter tussen de twee buren. Sportief bungelt na een prima voorbereiding onderaan de ranglijst met nul punten, NSV’46 kende een matige voorbereiding maar is nog ongeslagen. Tijdens de 0172SPORT-CUP verraste de ploeg van Cor Stoof de mannen van Robert Swart door de koeten te trakteren op een onverwachte nederlaag. NSV’46 werkt toch altijd als een rode lap voor een stier voor The Green-White Army. Zullen ze ook op eigen veld kunnen verrassen en zo direct van de hatelijke nul af komen, of is NSV’46 te sterk voor de ‘kleine’ buurman? Wij denken het laatste maar NSV’46 zal er hard voor een resultaat wel hard moet knokken. Denkt men er te gemakkelijk over krijgt men gegarandeerd de deksel hard op neus.
Poule tip: 1-2

Zevenhoven – Zwammerdam
Vorig seizoen speelden beide ploegen in de openingswedstrijd tegen elkaar en was het aan Marco Pellegrom te danken dat Zevenhoven zonder puntverlies bleef. De spits schoot een vrije trap op geweldige wijze binnen, terwijl de bezoekers het net niet wisten te vinden maar eigenlijk minimaal een punt verdiende.
Zevenhoven is met vijf punten uit drie wedstrijden minder voortvarend begonnen dan verwacht. Met gelijke spelen tegen Siveo ’60 en Nicolaas Boys mocht het zichzelf misschien zelfs in de handen knijpen. Zwammerdam is nog ongeslagen en won zelfs tweemaal met grote cijfers. In de eerste wedstrijd maakte het een half dozijn treffers tegen Sportief en een week later werd op bezoek bij Alphense Boys zelfs bijna de dubbele cijfers gehaald. Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tegen VEP in de slotfase gestaakt, echter stond het opnieuw op voorsprong (3-2).
Zwammerdam komt dan ook vol vertrouwen naar Zevenhoven toe en lijkt de ploeg van Chris Snatersen op het juiste moment te treffen. De puzzelstukjes bij Zevenhoven zijn tot nu toe niet op de juiste plaats gevallen, zal daar aankomende zaterdag eindelijk verandering in komen?
Poule tip: 1-1

Siveo ’60 – Nicolaas Boys
In Zegveld zullen twee ploegen elkaar treffen die beiden tot dusverre een prima indruk maken. Siveo won in een doelpuntenfestijn van Kamerik en speelde daarna knap gelijk tegen Zevenhoven en Woerden. Toch twee ploegen die tot de top-4 van de vierde klasse B gerekend mogen worden. Maar ook Siveo heeft dit seizoen ambities, de ploeg van Koos van Zoest wil graag een plaats in de nacompetitie afdwingen. Voetballend is het misschien niet de beste ploeg, maar Siveo staat er altijd als het aankomt op strijd en beleving.
Nicolaas Boys is vooralsnog met een ontdekkingsreis bezig, maar vooralsnog gaat dit voortvarend. Gelijke spelen in de derby’s tegen NSV en Zevenhoven, en een knappe overwinning bij het Rohda ’76 van Arjen Linstra. Stiekem hoopt Mo Bougrine met zijn ploeg ook de nacompetitie te halen. Zijn ploeg zit in elk geval heel degelijk in elkaar, zonder overigens over echte uitblinkers te beschikken.
Op papier lijken Siveo en Nicolaas Boys aan elkaar gewaagd, zeker als je naar het resultaat van beiden tegen Zevenhoven kijkt. We verwachten dan ook een wedstrijd die er op het scherpst van de snede aan toegaat, maar waar opnieuw de punten worden gedeeld.
Poule tip: 1-1

vv Schoten – Altior
Beide ploegen boekten tot dusverre één overwinning en beide zegevierden over RVC’33. Altior pakte daarnaast nog een puntje tegen Esto waardoor het een plaatsje hoger staat dan de Haarlemmers. De ploeg van Arjan van der Laan is nog wisselvallig, het ene moment ziet het er voetballend allemaal behoorlijk verzorgt uit, het volgende moment vervalt de ploeg in rommelig voetbal en lange ballen. Voorin mist Arjan van der Laan hoe dan ook een klasbak die er vijftien gaat maken en tevens kan fungeren als kapstok. Jeroen Sassen bewijst week in week uit zijn waarde en camoufleert een hoop achterin met zijn reddingen. Voor dit weekend gokken we dan ook weer op een kleine uitoverwinning op vv Schoten.
Poule tip: 1-2 

De “Jumbo wedstrijd van de week” is Sportief – NSV’46, lees hier de uitgebreide voorbeschouwing die we hadden met Roy Baltus en Bas Kalshoven, en vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto Kees Verhaar (fragment uit de wedstrijd tussen NSV’46 en Sportief in het seizoen 2019-2020)

Voorbeschouwen met Roy Baltus en Bas Kalshoven op Sportief – NSV’46

0172SPORT, Nieuwkoop-Lugdunum

Vrije trap Boy Vork bezorgt Nieuwkoop de punten tegen Lugdunum