TAVV weet kampioenschap FC Aalsmeer niet uit te stellen

Ter Aar | FC Aalsmeer is op bezoek bij TAVV kampioen geworden na een 2-3 overwinning. Gemakkelijk kwam de overwinning en het daaropvolgende kampioenschap echter niet tot stand, aangezien TAVV na rust op een 2-1 voorsprong kwam. Uiteindelijk moest de ploeg van Dennis Tijssen toch zijn meerdere erkennen.

FC Aalsmeer kwam al vroeg aan de leiding toen Giliano Eijken vanaf de penaltystip mocht aanleggen, maar de bezoekers mochten van geluk spreken dat het met deze voorsprong de rust haalde. TAVV hielp namelijk een aantal grote kansen op de gelijkmaker om zeep.

Direct na rust boog TAVV de stand wel om. Donny van der Neut zorgde eerst voor de gelijkmaker na een dekkingsfout bij Aalsmeer, waardoor hij vanaf veertig meter vrij kon doorlopen op Saverio Zondag. Een paar minuten later zorgde diezelfde Van der Neut ook nog eens voor de 2-1 met een laag schot en daarmee leken de bezoekers het titelfeest te moeten uitstellen.

FC Aalsmeer bracht vervolgens een aantal verse krachten binnen de lijnen en kozen er uiteraard voor om alles-of-niets te spelen. Dit resulteerde al direct in de gelijkmaker na een mooi afstandsschot in de kruising en vijf minuten voor tijd werd het ook nog eens 2-3 toen Luke Vahle de winnende treffer binnen schoot.

Toch was de buit nog niet binnen voor Aalsmeer, want TAVV kreeg in de ultieme slotfase nog twee goede kansen. Echter bleef men op de been waardoor het feest kon losbarsten.

Opstelling TAVV:
Rodney Pater; Bjorn Valentijn, Kevin van Broekhoven, Roel Vogel (Mike Keijzer), Yannick Otto ©, Chiel Konings; Yassine El Mariami (Ahmed Sharief), Kevin van Wijk, Youri Looyestijn (Stan van Smoorenburg); Donny van der Neut (Dorus Boddeke), Eric van der Hout

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Pellegrom stopt bij Zevenhoven: “Kampioen worden zou de ultieme bekroning zijn!”