NSV’46 en Rohda ’76 delen de punten in kansarm duel

Noorden | Na de teleurstellende nederlaag van vorige week bij Kamerik wilde NSV’46 zich van zijn beste kant laten zien in de thuiswedstrijd tegen Rohda ’76. In een overwinning resulteerde dit echter niet. Na negentig minuut stond er een terechte 1-1 eindstand op het scorebord.

Binnen het kwartier kwamen de bezoekers uit Bodegraven al aan de leiding. Esli Westmaas schakelde aan de rechterkant de turbo in en stelde de talentvolle Anwar Boussajra in staat de score te openen: 0-1. Na deze vroege voorsprong controleerde Rohda de wedstrijd en probeerde men gevaarlijk te worden via de razendsnelle buitenspelers, desondanks gaf NSV nauwelijks iets weg. Zelf was NSV alleen ook niet in staat om kansen te creëren, ondanks dat het een aantal keer gevaarlijk kon uitbreken.

‘Het was erg rommelig en onzuiver. Een wedstrijd met weinig kansen, maar in de tweede helft komen wij nog wel terecht op 1-1’

Cas van der Hoorn | Middenvelder NSV’46

In de tweede helft een sterker NSV. Rohda leunde vooral op de verdediging en gokte op de snelheid voorin. Ondanks het veldoverwicht wist NSV opnieuw niet echt gevaarlijk te worden, tot twaalf minuten voor tijd. Daan Koot stuurde Robin van Koert de diepte in, Van Koert vond de van een schorsing teruggekeerde Lars de Jong en hij schoot de gelijkmaker snoeihard in de touwen: 1-1.

Vlak voor de gelijkmaker was Kevin Fransen vanuit de achterste linie al naar voren geschoven en ook na de gelijkmaker bleef hij voorin hangen om gevaar te stichten, tot kansen leidde dit echter niet. Ondanks het gebrek aan kansen was het een spannende wedstrijd tussen NSV’46 en Rohda ’76. De puntendeling was een juiste afspiegeling van de verhoudingen tussen beide ploegen. Ook op de ranglijst doen beiden nauwelijks voor elkaar onder en bivakkeren ze vooralsnog in de middenmoot.