Zevenhoven toont lef en wint in slotfase van Zwammerdam

Zwammerdam | Na het matige optreden van vorige week tegen Woerden was de vraag hoe de ploeg van Chris Snatersen zich een week later zou herstellen. In deze cruciale wedstrijd – waarbij een overwinning een langer verblijf in de top van de vierde klasse B zou betekenen – rechtte de Zevenhovenaren de rug en won het uiteindelijk knap met 1-3 van Zwammerdam.

Zevenhoven startte in een 4-3-3 opstelling en gaf daarmee aan voor niets minder dan drie punten te zijn afgereisd naar Zwammerdam. Erik de Boer en Niels van Rijn werden als buitenste aanvallers geposteerd, Marco Pellegrom kreeg de plek van centrumspits toegewezen. Aanvallend was Zevenhoven hiermee zeker krachtiger dan voorgaande wedstrijden, maar omdat de eindpass steeds niet goed was bleven echte grote kansen uit. Ook Zwammerdam kwam zelden gevaarlijk in buurt van keeper Jordy Aartman en wanneer dit wel het geval was stond de betrouwbare sluitpost elke keer op de juiste plek.

Na rust zou de wedstrijd ontbranden, zo zou later blijken. Rond de vijfenzestigste minuut – toen vele toeschouwers steeds meer het gevoel kregen dat de wedstrijd weleens in 0-0 zou kunnen eindigen – was het Zwammerdam dat de leiding nam. Uit een knappe voorzet vanaf de rechterkant was het Zwammerdam spits De Groot die raak kopte. Zevenhoven wankelde hierna even maar herpakte zich knap. Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet werd een kwartier voor tijd naar voren gestuurd om de aanval te versterken en dit bleek een gouden greep van coach Snatersen. Na een actie van Pellegrom in de zestienmeter trok hij de bal hard en laag voor en was het Zuijdervliet die eenvoudig kon intikken. Waar iedereen verwachte dat de aanvoerde zijn plek achterin weer zou innemen werd ervoor gekozen om de lange centrumverdediger te laten staan. Natuurlijk kleefde er een risico aan deze beslissing, maar Zevenhoven had deze middag maar één missie en dat was met niets minder dan drie punten naar huis. Ballen werden al in een vroeg stadium naar voren gepompt en spits Pellegrom voelde zich steeds meer als een vis in het water. Op aangeven van Zuijdervliet draaide de aanvaller in de tachtigste minuut weg van zijn inmiddels moegestreden directe tegenstander en krulde de bal vervolgens hard en laag in de verre hoek: 1-2.

‘Door achterin één-op-één te spelen werden we voorin gevaarlijker en dit resulteerde in drie goede goals’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

De sterke buitenspelers van de thuisploeg waren inmiddels lamgelegd door de prima spelende backs Berry Peters en Nick Vis, dus aanvallend had Zevenhoven niets meer te vrezen. Bart Verlooij was deze middag sowieso niet te passeren en dus was de angst voor tegengoals in het Zevenhoven kamp verdwenen. Als er nog gescoord zou worden in deze fase zou het Zevenhoven zijn en deze verwachting bleek ook uit te komen. Niels van Rijn vond de geheel vrijstaande Marco Pellegrom nog maar eens en die wist de bal in de laatste minuut ogenschijnlijk makkelijk langs keeper Van Heuvel te schuiven en maakte hiermee alweer zijn zevende goal van het seizoen. Zevenhoven klimt met deze overwinning naar de derde plaats op de ranglijst en mag zich deze week gaan opmaken voor de topper tegen titelkandidaat Alphense Boys.

Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet: ‘We zijn vandaag geswitcht naar een 4-3-3 systeem. Vooral in de eerste helft zag je dat het drukzetten nog niet goed erin zat, waardoor we telkens een stap te laten waren en niet in de duels kwamen. Er waren veel slordigheden in de passing en veel slechte aannames, hierdoor was de aansluiting naar voren lastig. Elke bal die naar voren ging, kwam net zo snel weer terug. Zo kwamen we moeilijk in de wedstrijd. Na de 1-0 kwam de wedstrijd veel meer open te liggen. Er werd veel strijd geleverd, en door achterin één-op-één te spelen en met mij erbij in de spits werden we voorin gevaarlijker met meer druk naar voren. Dit resulteerde toch in drie goede goals. Het was van beide kanten echter geen goede wedstrijd. Aan onze kant moet de passing beter worden met minder slordigheden. Maar natuurlijk is het een heerlijke overwinning waardoor je de aansluiting naar boven houdt en weer vertrouwen krijgt na twee nederlagen. Volgende week krijgen we Alphense Boys op bezoek en daarna moeten we ook nog naar SCH, dus het is lekker om bij Zwammerdam drie punten te pakken in deze lastige reeks. De ontlading was dan ook groot bij de groep en dat gaf weer een heerlijk gevoel.’