0172SPORT, sv Nieuwkoop, Van Nispen, De Zilk, Michel Strating

Nieuwkoop ten onder in een weinig enerverende wedstrijd

De Zilk | Nieuwkoop heeft dit weekend niet weten te stunten tegen lijstaanvoerder Van Nispen. Na negentig minuten was het een illusie armer en moest men constateren dat het te weinig heeft gebracht.

Ook de tegenstander, dat tijdens de eerste seizoenshelft slechts één nederlaag heeft moeten slikken, kwam niet geweldig voor de dag. Ervaring gaf vandaag duidelijk de doorslag. Michel Strating, trainer sv Nieuwkoop: ‘Van Nispen is een ploeg dat zeer taakbewust speelt en weet wat het doet. Waar zij telkens de juiste keuzes maken lieten wij dit na. Normaliter zijn wij een ploeg dat graag lang in balbezit is maar daar was dit weekend, mede door het slimme spel van de tegenstander, weinig van te zien.’
Na een half uur spelen, waarin de ploegen elkaar een beetje aftastten, moest de ploeg van Strating voor de eerste keer een fikse domper slikken. Clubtopscorer Dennis Boer moest vanwege ziekte het veld vroegtijdig verlaten en werd vervangen door Volkert Hoogendoorn. ‘Dit was wel even een tegenvaller, Dennis was al niet helemaal fit maar gedurende de eerste helft werd het erger. Dan moeten anderen zijn werk op gaan knappen en dat kan niet. Je topscorer na een half uur wisselen is nooit fijn, maar het was niet meer verantwoord hem te laten staan’, aldus de jonge trainer.

‘Je topscorer na een half uur wisselen is nooit fijn, maar het was niet meer verantwoord hem te laten staan’

Michel Strating – Trainer sv Nieuwkoop

Dat Van Nispen een uiterst geduldige en geslepen ploeg is bewezen ze net voor rust. In een tijdsbestek van zes minuten was het tweemaal raak en gingen de oranjehemden rusten met een 2-0 achterstand.
De tweede helft moest Nieuwkoop komen maar de ploeg was niet bij machte het de ervaren Zilkers lastig te maken. In de blessuretijd wist Van Nispen nog andermaal toe te slaan en de 3-0 eindstand te noteren.

Strating: ‘Volgende week ontvangen we Alphia, net als wij een voetballende ploeg. Over het algemeen komen wij beter tot ons recht dan tegen een compact spelende ploeg als Van Nispen. Maar willen we een resultaat boeken zal wel beter moeten dan wat we deze week hebben laten zien.’

Opstelling sv Nieuwkoop:
Thomas Boekenstein; Rick Pouw, Daan Zuijdervliet, Joris Verweij, Hein Bosma (60. Job Stolk); Boy Vork, Thijs van der Zon, Jeffrey van Lith ©, Dennis Boer (30. Volkert Hoogendoorn), Sam Vijfhuizen, Gareth Rowlands (60. Robin Voorend)

Foto: Wedstrijdbeeld, © Bert Boers

0172SPORT, NSV'46, Alphia

NSV’46 laat kansen onbenut

Altior komt net tekort tegen koploper TAC’90