Altior komt net tekort tegen koploper TAC’90

Langeraar | Onder heerlijke voetbal- én weersomstandigheden trapte Altior zondag af tegen de tot dan toe nog ongeslagen koploper uit Den Haag. Zo zat de tribune volgepakt met Langeraarders maar misschien nog wel meer – soms zeer uitbundige en luidruchtige – TAC’90-supporters. Langs de lijn hadden zich ook veel mensen verzameld die genoten van het lentezonnetje; alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een mooie pot voetbal.

De fusieclub van Hindoestaanse komaf liet direct zien waar zij voor gekomen waren. Het wilde de drie punten mee terugnemen en het greep Altior direct bij de strot. De formatie van trainer Manfred van den Bosch stond echter goed en kreeg wat meer lucht toen de storm na een minuut of tien enigszins was gaan liggen. Vanaf de bank maande Van den Bosch zijn ploeg tot kalmte en gaf meermaals aan dat zijn ploeg het tempo uit de wedstrijd moest halen. Dat dit veelal aan dovemansoren was besteed, mag je de jonge ploeg misschien niet helemaal aanrekenen. Met een gemiddelde leeftijd van nog geen 21 jaar begon Van de Bosch namelijk aan deze op voorhand lastige wedstrijd. Zo ontbraken Anton den Haan, Mike Otto, Daan van der Pijl en Danny Pieterse door blessures en begonnen Jimmy Egberts en Marco Pellegrom op de bank. Laatstgenoemde was de avond voor de wedstrijd voor de tweede maal vader geworden van een zoontje.

De eerste serieuze kans kwam na dertien minuten op naam van Ed van der Weijden, de handenbinder die veel aanspeelbaar was en het de Haagse defensie bij vlagen zeer moeilijk maakte. Zijn lob over de uitkomende keeper na een goede pass van broer Tom, was echter te hoog en belandde achter het doel. Altior kwam beter in de wedstrijd en wist met zeer verzorgt voetbal een paar goede kansen af te dwingen. Zo was Tim Heijkoop na een mooie één-twee-combinatie dichtbij de openingstreffer maar ging zijn schot voorlangs. De grootste kans, tien minuten voor de thee, kwam op naam van wederom Ed van der Weijden. Hij leek de bal bij de tweede paal voor het inkoppen te hebben maar mikte over. De multiculturele opponent was wel dreigend maar Altior had de zaakjes achterin prima op orde en gaf niet veel weg. Eénmaal moest keeper Jeroen Sassen handelend optreden op een goed schot van binnen het zestienmetergebied. Een prima reflex met de voeten voorkwam de achterstand.

‘Ja, ik moest wel even vol aan de bak, maar gezien de temperatuur was dit wel lekker!’

Altior-uitblinker Jeroen Sassen

Na de rust kwam Altior er totaal niet meer aan te pas en werd het soms van het kastje naar de muur gedirigeerd. Vooral de aanvoerder van TAC’90 was een ware plaag voor de jonge verdedigers van de Langeraarders. De Hagenaars wisten nu wel tot kansen te komen maar nu vond het steevast uitblinker Sassen op zijn weg. De ‘man of the match’ zelf bleef nuchter onder zijn optreden. Sassen: ‘De eerste helft stonden we achterin goed en had ik niet gek veel te doen. Ik pakte een lekkere bal en dat helpt je wel om in de wedstrijd te komen. De tweede helft was inderdaad even andere koek en moest ik vol aan de bak. Gezien de temperatuur was dit wel lekker alleen kon ik helaas niet voorkomen dat ik alsnog tweemaal kon vissen.’

Altior was achterin zeer onrustig en voorin niet meer bij machte om de bal vast te houden wat voor Van den Bosch ongetwijfeld de reden was Pellegrom te brengen. Na vijfenzestig minuten maakte de kersverse vader zijn rentree en nog diezelfde minuut had hij zich onsterfelijk kunnen maken. Vanaf randje zestien kon hij uithalen maar raakte de bal totaal verkeerd, we houden het op een gebrek aan slaap.

Vijf minuten hierna was het verzet van Altior en Sassen dan toch gebroken. Een aanval over de linkerkant kwam op de penaltystip terecht bij Jefrey Ramikisoen en hij haalde doeltreffend uit, 0-1. Sassen hield zijn ploeg vervolgens nog een paar keer in de wedstrijd en met nog een minuut of tien ging Altior alles of niets spelen. Dit resulteerde niet in grote kansen op de gelijkmaker, wel moest het uit een tegenstoot nog de 0-2 incasseren.

Jeroen Sassen; Daan Vonk, Stijn van der Meer (74. Jimmy Egberts), Davey Smits, Rody Blommestijn, Sven van Vliet; Thijs Noordsij ©, Tom van der Weijden, Stan Janssen; Tim Heijkoop (65. Marco Pellegrom), Ed van der Weijden

Foto’s: Nic Smoorenburg en Luuk Valentijn