‘Lucky goal’ brengt TAVV in slotfase naast VELO

Ter Aar | Op een onstuimig Sportpark Aardam heeft TAVV zijn ongeslagen status in 2019 een vervolg gegeven. Na negentig minuten stond er een 3-3 eindstand op het scorebord. Een stand waar TAVV achteraf blij mee was, maar na een klein half uur spelen dacht men daar nog heel anders over.

TAVV begon matig aan de wedstrijd en dit resulteerde direct in een aantal grote kansen voor VELO. Mede dankzij goed keeperswerk van de andermaal uitblinkende Edwin Pieterse bleven de Ter Aarders op de been. Langzamerhand nam TAVV het heft in handen, mede doordat men voor de rust met de wind in de rug speelde. Na ruim een kwartier spelen kwam de ploeg van Frenk van der Kleij op een 1-0 voorsprong. Donny van der Neut, die na langdurig blessureleed terugkeerde in de basis, stuitte op de doelman van VELO, maar rechtermiddenvelder Kevin van Wijk was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Tien minuten later leek TAVV op rozen te zitten toen het dankzij de geheel vrijstaande Van der Neut na goed voorbereidend werk van Nick Straver ook nog 2-0 werd. Vlak voor het rustsignaal kwamen de bezoekers uit Wateringen vanuit het niets terug tot 2-1 en dit bracht de spanning volledig terug in de wedstrijd.

In de vijfenvijftigste minuut van de wedstrijd kwam VELO vanaf elf meter op gelijke hoogte: 2-2. VELO trok in de tweede helft in het initiatief naar zich toe, maar tot echte kansen leidde dit niet. Vijf minuten voor tijd kreeg TAVV toch de deksel op de neus toen men bij een moment van onoplettendheid een tegentreffer incasseerde: 2-3. TAVV ging op jacht naar de gelijkmaker en in de blessuretijd was het opnieuw Kevin van Wijk die – zoals hij het zelf omschreef – met een ‘lucky goal’ voor de gelijkmaker zorgde. Een dwarrelschot van grote afstand vloog tot ieders verbazing over de VELO doelman heen en resulteerde in een 3-3 eindstand.

TAVV heeft nu nog maar vijf punten achterstand op Monster en DoCoS, en heeft na de winter al acht punten bij elkaar gesprokkeld. Het inmiddels weer complete TAVV kijkt dan ook reikhalzend uit naar de laatste acht competitiewedstrijden om het vege lijf te redden.

Edwin Pieterse; Boris Zornig, Lars van der Pijl ©, Jesse Modderaar, Chiel Konings; Kevin van Wijk, Stan Smoorenburg (65. Mitch Keijzer), Donny van der Neut (75. Bas Ouwerkerk), Randy Verwoerd; Nick Straver, Yassine El Mariami (85. Luke van Veen)