Nicolaas Boys boekt verdiende zege in Voorschoten

Voorschoten | Op 2 december jl. kwamen beide ploegen ook al tegen elkaar in actie in Voorschoten. Toen bleef Nicolaas Boys met lege handen achter, ditmaal nam men de drie punten mee in de tas. Hierdoor heeft ‘Zwart en Groen’ zijn eerste punten in de Derde Klasse hoog gepakt.

Bij Nicolaas Boys ontbrak hoofdtrainer Dijar Kasim vanwege verplichtingen bij de jeugdopleiding van AZ. Hierdoor nam Bas Naber, zijn collega bij AZ en voormalig trainer van Hillegom, op de bank de honneurs waar. Nicolaas Boys speelde in Voorschoten een goede wedstrijd. Toch stond na het eerste bedrijf nog altijd de brilstand op het scorebord.

Vlak na rust kwamen de Nieuwveners op een verdiende 0-1 voorsprong. Menno Moerdijk keerde vandaag terug in de basis en betaalde het vertrouwen uit door voor de openingstreffer te tekenen na goed voorbereidend werk van de net zestien geworden Finn Janmaat. Lang kon Nicolaas Boys niet van de voorsprong genieten, want drie minuten later lag scheidsrechter Van Horssen de bal op de stip na een ongelukkige handbal en dit buitenkansje werd niet onbenut gelaten: 1-1.

‘We hebben de wedstrijd vanaf minuut één naar onze hand gezet’

Martien Vogelaar | Elftalleider Nicolaas Boys

Een kwartier na rust kwam Nicolaas Boys opnieuw aan de leiding en net als bij de eerste treffer kwamen de assist en het doelpunt op naam van het duo Janmaat-Moerdijk. In de zeventigste minuut leek Nick Teunissen met zijn vijfde competitietreffer de wedstrijd definitief te beslissen: 1-3. Voorschoten kwam in de allerlaatste minuut nog terug tot 2-3, maar de eerste Nieuwveense zege in de Derde Klasse Hoog kwam niet meer in gevaar.

‘We hebben de wedstrijd vanaf minuut één naar onze hand gezet. Het enige wat je op de wedstrijd kunt aanmerken is dat je maar drie keer scoort’, aldus elftalleider Martien Vogelaar.

Tim Stouten; Thijs Hoogeveen, Luke van Veen, Sjef de Groot ©, Tom van Gils; Peter Burgmeijer, Fabio Dos Santos (55. Joost Verkerk), Mathijs Egberts (70. Jim Janmaat); Finn Janmaat, Nick Teunissen, Menno Moerdijk (85. Joël Verlaan)

Archieffoto Kees Verhaar. Fragment uit de wedstrijd tussen Voorschoten ’97 en Nicolaas Boys op 2 december j.