Wassenaar, Blauw-Zwart, NSV'46, 0172SPORT, Noorden

Uiterst effectief NSV’46 neemt volle buit mee vanuit Wassenaar

Wassenaar | NSV’46 heeft in de strijd tegen directe degradatie uitstekende zaken gedaan door Blauw-Zwart op het eigen Sportcomplex ‘de Schulpwei’ met 3-5 op zij te zetten.

Dennis van den Ing kende twee meevallers in de aanloop naar de ontmoeting met Blauw-Zwart. Zo sloot Jeffrey van Capel zich definitief aan bij zijn keurkorps en zag hij zijn eerste aanvoerder Stefan van Tol terugkeren van een slepende lies- en heupblessure.
Laatstgenoemde zag ‘zijn’ team goed uit de startblokken komen. NSV’46 wist de opponent middels goed positiespel ver terug te dringen op eigen helft. Al in de negende minuut kreeg het wat het verdiende. Kamiel Disseldorp vond met een mooie opening de vrijstaande Robin van Koert die de Blauw-Zwart goalie kansloos liet, 0-1. Hierna zakte NSV’46 qua niveau ver terug en was het wachten op de gelijkmaker. Deze viel in de negentiende minuut. Bastiaan Hendriksen zag zijn indraaiende corner door de wind richting tweede paal verdwijnen. De op de doellijn staande Menno van Zuylen promoveerde de corner met een mispeer van jewelste tot (eigen) doelpunt. NSV’46 kwam hierna een paar keer goed weg en achterin oogde het bij vlagen chaotisch.

Gelukkig kan het leunen op een uitstekende voorhoede. Die voorhoede sloeg vanuit een counter na een klein half uurtje razendsnel toe. Van Koert omspeelde aan de linkerkant zijn directe tegenstander en opende op Lars de Jong. Ook hij omspeelde zijn tegenstander en schoot vervolgens knap binnen, 1-2. De voorsprong werd helaas maar vijf minuten vastgehouden tot Hendriksen de gelijkmaker én ruststand op het bord zette.

‘Tegen zulke verdedigers is het voor spitsen als Lars en Robin net een speeltuin’

Stefan van Tol – Aanvoerder NSV’46

Na de rust kwamen de ‘Koeten’ voor het eerst op achterstand en wederom was het Hendriksen die zijn naam terugvond op het scoreformulier. NSV’46 wankelde maar bleef overeind en was vanuit de counter regelmatig uitermate gevaarlijk. De Jong was na iets meer zeventig minuten gevaarlijk dichtbij maar zag zijn uithaal op de lat uiteenspatten. Twaalf minuten voor tijd was de goed spelende witte spits wél trefzeker. Twee Wassenaarders werden kinderlijk eenvoudig uitgespeeld en met een droge knal zette hij zijn ploeg naast Blauw-Zwart.
Van den Ing besloot middels een slotoffensief vol voor de winst te gaan wat op de goedkeuring kon rekenen van zijn aanvoerder. ‘In deze fase van de competitie hebben we niks aan een punt. Daarbij, Blauw-Zwart was klaar voor de sloop. Vooral achterin was het verre van best. Tegen zulke verdedigers is het voor spitsen als Lars en Robin net een speeltuin, daar moesten we van profiteren’, aldus Van Tol.

En in die ‘speeltuin’ speelden De Jong en Van Koert met nog vijf minuten op de klok andermaal de verdedigers zoek en ronde Van Koert de aanval geweldig af, 3-4. De lef van de trainer werd dus beloond. In de negentigste minuut werd het via Cas van der Hoorn zelfs nog 3-5 toen NSV’46 razendsnel omschakelde na een slotoffensief van Blauw-Zwart.
Van Tol moest zich in de blessuretijd nog ontdoen van zijn trainingspak maar maalde daar allerminst om. ‘Jefrey (van Capel, red.) zat er helemaal doorheen en kreeg kramp. Als je ziet hoeveel die jongen gelopen heeft is dat niet eens gek te noemen. Ik ben blij met zijn terugkeer, hij is heel belangrijk gebleken vandaag. Jefrey trekt met zijn loopvermogen veel gaten voorin waardoor het voor Robin en Lars makkelijker voetballen wordt. Daarbij ben ik ook blij dat ik er zelf weer bij ben en mijn bijdrage kon leveren, ook al heb ik de bal in de resterende minuten niet één keer aangeraakt, haha.’