Domme handsbal komt Nicolaas Boys duur te staan

Nieuwveen | Voor Mo Bourgine werd het een leuk weerzien met Nicolaas Boys. De oefenmeester, die sinds dit seizoen aan het roer staat bij Roodenburg, won met 1-2 van zijn voormalige pupillen. Alle doelpunten vielen in het tweede bedrijf.

In de eerste helft viel er nauwelijks een kans te noteren. De bezoekers zetten hoog druk, de Nieuwveners probeerden hier onderuit te spelen door snel de lange bal naar de spitsen te noteren. Van goed voetbal was echter geen sprake.

Na de rust werd het veldspel van de bezoekers beter en dit resulteerde na een uur spelen in een terechte 0-1 voorsprong. Dit was overigens wel te danken aan een domme handsbal van Luke van Veen, die een voorzet uit de lucht sloeg wat resulteerde in een strafschop die vervolgens ook binnen werd geschoten: 0-1. Ook moest de thuisploeg hierdoor met een man minder verder, aangezien het Van Veen zijn tweede gele kaart opleverde. Toen Roodenburg ook nog op 0-2 kwam leek de wedstrijd beslist.

“We hebben onszelf tekort gedaan, de nederlaag ligt volledig aan onszelf”

Joey van den Haak | Aanvoerder Nicolaas Boys

Toch maakte ook Roodenburg het zichzelf onnodig lastig doordat ze het numerieke overtal kwijtraakte na een harde charge wat een directe rode kaart opleverde. Nicolaas Boys kreeg hierdoor vleugels en wist via Mike van der Aar de aansluitingstreffer te produceren. De 1-2 viel echter te laat, waardoor er een geen slotoffensief meer in zat en de ploeg van René Ras met een verliespartij aan het seizoen moet beginnen.

Aanvoerder Joey van den Haak vond dat de Nieuwveners zichzelf tekort hebben gedaan. “In de eerste helft geef je niks weg, we kregen echt nul kansen tegen. In de tweede helft wordt het na de rode kaart en penalty wel heel erg lastig. Aan de teamspirit en de strijd lag het niet, want we hebben er altijd in geloofd en zelfs met tien creëer je kansen. Alleen wordt het dan na de 0-2 wel heel erg moeilijk. Het ligt echt volledig aan onszelf deze nederlaag.”

Xander Hardsteen; Koen van der Hoorn, Luke van Veen, Jari Wijfjes (Renzo Wijfjes); Jordy van Eijk, Peter Burgmeijer, Joey van den Haak ©, Sven Hoogervorst (Rocco Uijttewaal), Ravi Pijper; Mike van der Aar, Tom van Nieuwburg (Milan Hoogervorst / Joost Verkerk)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)
Bron: Mediapartner Leidenamateurvoetbal