Zevenhoven krijgt in laatste minuut deksel op de neus

Reeuwijk Dorp | Lang leek het er naar uit te zien dat Zevenhoven haar seizoenstart zou gaan opluisteren met een goed resultaat. De geelhemden speelden een sterke eerste helft, hadden het lastig in het tweede bedrijf maar deed over de gehele wedstrijd gezien niets onder voor RVC ’33. Resultaat leverde het helaas niet op, want in de slotminuut sloeg het noodlot toe en bleven de punten in Reeuwijk Dorp.

Zevenhoven startte met het spitsenduo Nick Mooren en Maurits Splinter. Laatstgenoemde is van nature een middenvelder maar speelde toch een verdienstelijke wedstrijd op deze voor hem onbekende plek. De plek voorin naast Mooren blijkt voor trainer Danny ter Hoeve lastig in te vullen en daarom zocht de oefenmeester direct na afloop ‘toeschouwer’ Marco Pellegrom op. “Donderdag 8 uur trainen Pel!”, met een knipoog hoopte ter Hoeve op een positieve reactie, die overigens (vooralsnog) uitbleef.

De geelhemden startten sterk, voorin bleek de beweeglijke Nick Mooren lastig af te stoppen en ook broer Robert legde ouderwets veel energie in de wedstrijd. Het deed de Reeuwijkse achterhoede veelvuldig wankelen en eigenlijk was het wachten op de 0-1, en deze kwam er ook. De aanval begon bij Maurits Splinter, hij bediende de diepgaande Berry Peters die op zijn beurt een loepzuivere voorzet afleverde op de aanstormende Nick Mooren die de bal prachtig wist binnen te schieten. De aanval uit het boekje gaf de ploeg zichtbaar vertrouwen. Niet veel later verscheen Robert Mooren voor doelman Stefan van der Meer maar de aanvallende middenvelder had net iets teveel tijd nodig om af te kunnen ronden. RVC ’33 had in de tussentijd slechts 1 kans weten te creëren en net toen de bezoekers dachten met een 0-1 stand te kunnen gaan rusten was het spits Marc Sluijs die uit het niets de 1-1 wist aan te tekenen. De sterke aanvalsleider draaide weg bij Sjoerd Zuijdervliet, gebruikte de aanvoerder als draaischijf, om vervolgens de uitkomende doelman Swen Bakker te passeren met een droge knal.

“We spelen gewoon een hele sterke eerste helft. In de tweede helft stroomde de krachten weg en dan worden we slordiger aan de bal”

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en drong RVC ’33 het meest aan. De ploeg voetbalde makkelijker, was vaak dreigend maar tot echt grote kansen kwam men niet. Zevenhoven creëerde weinig tot niets maar profiteerde 5 minuten voor tijd bijna wel van een fout achterin bij de thuisploeg. Falco de Lange kreeg de bal, na een redding van Van der Meer, voor de voeten maar de middenvelder trof met zijn schot de paal. Het zat de Zevenhovenaren dus niet mee en alsof deze teleurstelling nog niet groot genoeg was kwam er dus nog één overheen. Een makkelijk gegeven vrije trap van scheidsrechter Bosschieter, de man in het zwart was deze middag op z’n zachtst gezegd niet erg op de hand van de bezoekers, werd laag en hard voorgezet. De bal leek makkelijk te verwerken maar belandde, via de kluts, uiteindelijk op het scheenbeen van invaller Rens Mathot waarna de bal achter de kansloze Swen Bakker verdween.

Het ongelukkige tegendoelpunt in de laatste minuut betekende voor Zevenhoven een zure start van het seizoen want het kwam daarna niet meer tot scoren. Ondanks dat de ploeg met lege handen bleef mocht het met opgeheven hoofd het veld verlaten want het vertoonde spel en daarbij behorende inzet moet trainer Danny ter Hoeve en zijn mannen vertrouwen geven voor de komende wedstrijden.