NSV'46, DWO, 0172SPORT, Bas Kalshoven

Bas Kalshoven wijst winnend NSV’46 de weg omhoog

Noorden | NSV’46 heeft uitstekende zaken gedaan door in een ‘er op of eronder’-wedstrijd van rechtstreekse concurrent DWO te winnen en in punten op gelijke hoogte te komen. Daarnaast zag het BSC’68 verliezen wat daarmee de rode lantaarn van de ploeg van Dennis van den Ing overnam. Er wordt voorzichtig aan weer naar de veilige plaatsen omhoog gekeken in Noorden…

Voorzichtig, omdat het spel vandaag alles behalve goed was maar de laatste weken hebben ‘de Koeten’ laten zien dat ze maar wat graag de laatste plaats op de ranglijst achter zich wilde laten maar ontbrak het vaak aan wat geluk. Tegen DWO was deze factor wel aanwezig hoewel het dat bij vlagen ook wel zelf afdwong.
In de veertiende minuut leek NSV’46 op een vroege achterstand te komen toen arbiter Brouwer naar de stip wees. ‘Dader’ Jelle Schutter was zich echter van geen kwaad bewust na de vrijwillige valpartij van DWO-aanvaller Dylan de Haan. Dat karma bestaat werd luttele tellen later bewezen. De Haan ging namelijk zelf achter de strafschop staan maar moest tot twee keer toe zijn meerdere erkennen in NSV’46-goalie Bas Kalshoven. Eerst stopte hij de penalty en vervolgens had hij ook een passend antwoord op de rebound. Kalshoven zou zich gedurende de resterende vijfenzeventig minuten met enkele knappe reddingen meermaals onderscheiden en werd dan ook terecht aangemerkt als ‘man of the match’.

‘De penalty was gewoon niet best genomen en in de rebound maak ik me zo groot mogelijk’

Bas Kalshoven – uitblinker NSV’46

Zelf bleef hij er nuchter en onterecht bescheiden onder. ‘De penalty was gewoon niet best genomen en in de rebound maak ik me zo groot mogelijk, dan is het wel lekker als de spits ‘m weer tegen je aanschiet. Het is lekker om belangrijk te zijn voor je ploeg en een keer aan de goede kant van de score te staan. Vandaag spelen we een van onze mindere wedstrijden maar in tegenstelling tot voorgaande weken winnen we ‘m nu eens wel. Van mij mag het iedere week wel zo gaan, we kunnen de punten goed gebruiken.’

Verder dan de strafschop gaf de thuisploeg niet veel weg en stond de viermans-verdediging prima gedurende het eerste bedrijf en wist het zelfs via Robin van Koert de leiding in de wedstrijd te pakken.
Al vroeg in de tweede helft verdubbelde wederom Van Koert de voorsprong en leek hij zijn ploeg in veilige haven te schieten. Maar Van dan Ing zag zijn ploeg in het restant veelal verkeerde keuzes maken, wat resulteerde in veel (grote) kansen voor DWO. Maar steeds was daar weer Kalshoven die deze middag een niet te nemen horde bleek. ‘We waren zeer slordig aan de bal en vergaten de bal rond te spelen. Steeds werd op verkeerde momenten de diepte gezocht wat resulteerde in balverlies. DWO kon hier iedere keer van profiteren door de ontstane ruimte achter onze laatste lijn te benutten. Hier moeten we slimmer in worden. Soms kan je de bal er beter uit halen dan te snel te kiezen voor een bal in de diepte of een crosspass. We waren vandaag de mindere partij maar staan wel een keer met de punten’, aldus Van den Ing.
In de zeventigste minuut besliste Kamiel Disseldorp het duel na een schitterende aanval over de linkerkant. Robin van Koert vond na een knappe actie Robbin Verhaar die niet zelfzuchtig was en de bal breed legde op Disseldorp, 3-0.