Beau Snellink pakt bronzen plak op NK jeugdmarathon

Dronten | Noordenaar Beau Snellink heeft zich andermaal waargemaakt als grote belofte door in Dronten tijdens de KNP NK junioren de derde plaats te veroveren tijdens de marathon.

Twee weken geleden maakte Snellink noodgedwongen de overstap van TTU naar schaatsclub RTC Midden waar hij het seizoen zal afmaken. Vorige week toonde Snellink al aan in goede vorm te verkeren door in Haarlem de zesbanenwedstrijd op zijn naam te schrijven. Hier wist hij zelfs in zijn eentje het peloton op een ronde te zetten.

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de wedstrijd waar Snellink al tijden naar uitkeek. ‘De wedstrijd werd meteen hard gemaakt want er werd vanaf de start als een malle gereden. Na dertig ronden ontstond er een groep van vijf waar ik bij moest zien komen te zitten’, zo keek Snellink terug op de wedstrijd. En de aansluiting op de kopgroep vond hij, sterker nog na twaalf rondjes in zijn eentje wist hij het peloton te ‘lappen’. Met nog zes ronden te gaan klonk de bel voor het peloton waarna Snellink direct de aanval koos. ‘Ik pakte meteen door maar ik was niet de enige. Met Harm Visser en Wabe de Rooij moest ik strijden tegen twee rijders van landelijk niveau, die me uiteindelijk te sterk waren. Maar ik superblij met deze medaille!’

Tot aan de finish hield het drietal het vol waar Snellink uiteindelijk Visser zag winnen met in zijn kielzog De Rooij. Al met al een zeer knappe prestatie van NiNo-rijder Snellink.

Foto: Ronald Snellink

NSV'46, DWO, 0172SPORT, Bas Kalshoven

Bas Kalshoven wijst winnend NSV’46 de weg omhoog

TAVV komt twee keer langszij en pakt verdiend punt