0172SPORT, SPV, vv Sportief

Sportief wint na dramatische pot voetbal met ruime cijfers in Polsbroek

Polsbroek | Sportief trad vandaag aan tegen de hekkensluiter in 4B en ging lekker in het niveau van tegenstander SPV’81 mee. Hoewel het soms pijn deed aan de ogen wist de ploeg van Cor Stoof toch met ruime cijfers te winnen.

Tijdens de eerste twintig minuten kregen beide ploegen een grote kans waarbij die van SPV’81 de grootste was. Vrij voor het doel van Michael Vijfhuizen maaide een instormende Polsbroeker echter volkomen over en langs de bal heen. Dit kon voor het publiek gezien worden als een hoogtepuntje, leedvermaak is immers ook vermaak. Na drieentwintig minuten werd topscorer Stijn Molenaar alleen voor de keeper gezet na een mooie pass van Tosca Wens en zo’n buitenkansje hoef je hem over het algemeen niet te geven; 0-1. Dit kunststukje kon Molenaar vijf minuten later herhalen maar nu rolde zijn inzet jammerlijk voorlangs nadat ie de keeper al omspeeld had.

‘Fantastisch gespeeld mannen, op de eerste zesentachtig minuten na!’

Cor Stoof – Trainer vv Sportief

Na de rust ontsnapte Sportief tot drie keer toe aan de gelijkmaker voordat het verder afstand nam. Eerst belande een vrije trap op het aluminium en vervolgens bracht Vijfhuizen redding na een grove fout van Jorg van der Laan. In de vijfenzestigste minuut was Vijfhuizen gezien op een volley maar bracht Jesse Verkerk redding op de doellijn. Sportief leek hierdoor wakker geschud en ging op zoek naar de genadeklap. Het duurde echter nog tien minuten eer dat dit werd bewerkstelligt maar toen was het Dirk van den Haak die binnen knikte na een afgemeten voorzet van Mark Wens. Het verzet was gebroken en invaller Justin Verkerk zette met nog twee treffers in de laatste drie minuten de 0-4 eindstand op het bord.

Trainer Cor Stoof vatte de bar slechte wedstrijd cynisch samen en gaf zijn ploeg na afloop het volgende compliment: ‘Fantastisch gespeeld mannen, op de eerste zesentachtig minuten na!’