0172SPORT, Altior-KDO

Altior wint doordeweekse ontmoeting met ASC

Oegstgeest | Voor de tweede maal dit seizoen stonden de ploegen tegenover elkaar en voor de tweede keer wist Altior met 2-1 te zegevieren over de Ajax Sportman Combinatie. In Oegstgeest was het een tamelijk eenzijdige wedstrijd waarin de ploeg van Arjan van der Laan eigenlijk niet in de problemen is geweest.

‘De trainer had ons goed voorbereid op de wedstrijd en het pakte uit zoals hij voorspeld had. ASC is een ploeg dat loert en in de omschakeling vooral via de flanken vaak gevaarlijk is’, keek Jeroen Sassen terug op de wedstrijd. Altior was twee weekenden vrij geweest dus Van der Laan had ook alle tijd een goed plan te smeden om ASC te kloppen. Altior was de gehele eerste helft de bovenliggende partij en had het meeste balbezit. De tegenaanvallen werden vakkundig geneutraliseerd en verder dan twee afstandsschoten kwam de thuisploeg dan ook niet. Altior wist via Tim Heikoop wél één van de kansen te verzilveren en nam de 0-1 voorsprong mee de rust in.
De tweede helft kwamen de mannen uit Oegstgeest iets anders voor de dag en kon men bij vlagen iets meer gevaar stichten. Steeds werd middels de lange bal direct diepte gezocht. Altior kwam iets minder in het stuk voor dan tijdens het eerste bedrijf, maar het had de zaakjes prima op orde. Ed van der Weijden verdubbelde na een mooie individuele actie en schot in de korte hoek de score en gooide daarmee de wedstrijd in het slot.
De slotfase werd nog even spannend toen ASC de aansluitingstreffer wist te maken, maar het verontruste Sassen allemaal niet: ‘De tweede helft heb ik misschien twee ballen op doel gehad waarvan één uit een vrije trap. Op het einde gingen ze alles erin pompen en viel ie een keer goed en konden ze ‘m binnenprikken. Het was meer een ongelukkige tegengoal eigenlijk, verder hebben we niks weggegeven. 2-0 had in mijn ogen dan ook een betere afspiegeling geweest, maar ach winst is het belangrijkste.’

Door de overwinning is Altior gestegen naar de zesde plaats. Komend weekend ontvangt men vv Schoten, de rode lantaarndrager. Bij winst zou Altior de vijfde plaats kunnen overnemen omdat Pancratius dit weekend niet in actie komt.

Jeroen Sassen; Stan Janssen, Rody Blommestijn, Tom van Vliet (85. Stijn van der Meer), Sven van Vliet; Sven de Regt (85. Reber Taha), Sam van der Meer, Tom van der Weijden ©, Eray Bozkurt (74. Luuk den Haan); Ed van der Weijden, Tim Heikoop