Sportief pakt winst en belangrijke tiende plaats

Alphen aan den Rijn | Sportief heeft tegen de hekkensluiter niet dezelfde fout gemaakt als tegen Kamerik. Cor Stoof kon weer beschikken over al zijn manschappen en hier was Alphense Boys niet tegen bestand. Drie belangrijke punten en belangrijker nog: Sportief bezet de zo gewenste tiende plaats op de ranglijst. De plek die aan het einde van het seizoen geen degradatie betekend. Maar met dertien gespeelde wedstrijden is het seizoen pas op de helft, dat vergeten we door alle corona-onderbrekingen nog weleens.

De eerste twintig minuten leek het van beide kanten eigenlijk nergens op. Sportief deelde wat speldenprikjes uit, de thuisploeg had helemaal niks in te brengen. Toch was het de hekkensluiter dat op voorsprong kwam. Een ingebrachte cornerbal kwam ongelukkig op de hand van Florian van Nieuwkoop, maar scheidsrechter Sander Vijverberg wees gedecideerd naar de elfmeterstip. Deze kans werd door Alphense Boys verzilverd en dit brak de wedstrijd echt open. ‘Misschien was dit nodig want het was echt heel slecht wat we lieten zien, na de 1-0 gooide we de schroom van ons af en gingen we pas voetballen en regen we de kansen aaneen’, aldus Jorg van der Laan, die tegen Kamerik nog één van de afwezigen was maar zaterdag een plekje in het hart van de defensie toebedeeld kreeg. Kansen regende het inderdaad voor de bezoekers en na een half uur spelen kwam het dan ook verdiend op gelijke hoogte. Kris Baken werd hard neer geschoffeld binnen de zestienmeterlijnen en wederom wees Vijverberg naar de stip. Baken moest zich laten vervangen, Stijn Molenaar schoot de strafschop snoeihard binnen.
Nog voor rust pakte Sportief de leiding en net als een week geleden tegen Nicolaas Boys was het aanvoerder Tosca Wens die op de goede plek stond en met het hoofd wist te scoren.

‘Nadat we achterkwamen gingen we pas voetballen’

Voor de 1-0 was het heel matig wat Sportief liet zien

De tweede helft kwam de thuisploeg wat meer in het spel voor en wisten zij zo nu en dan ook gevaarlijk te worden. Sportief bleef de betere partij en breidde de marge via Molenaar uit naar twee. De spits had wel een kwartet aan doelpunten aan zijn totaal kunnen toevoegen maar de pijp leek al voortijdig leeg te zijn. Een goede interceptie van invaller Roy Baltus gevolgd door een mooie dieptepass op Justin Verkerk, die rustig bleef en de uitgekomen doelman omspeelde, betekende de 4-1 en de genadeslag.
Sportief vond het welletjes en nam wat gas terug om krachten te sparen. Dit bood Alphense Boys de kans om in de slotfase nog eenmaal tot score te komen en de eindstand te bepalen op 4-2.

Belangrijke punten dus want op de andere velden verloren zowel Bodegraven als Rohda, waardoor Sportief de tiende plaats overnam. Het is nu zaak deze te behouden, maar volgende week wacht koploper Woerden en kan men zomaar weer afzakken naar de twaalfde plaats beseft ook Van der Laan: ‘We moeten ons niet blindstaren op de ranglijst. We zijn op de helft en moeten gewoon tegen de concurrenten de punten blijven pakken en af en toe hopen op een stuntje zoals tegen Nicolaas Boys.’