Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 14

Van de redactie | Afgelopen weekend was het qua resultaten voor “onze teams” nogal wisselend. Wél voorspelden wij een aantal verrassingen waar op voorhand een beetje lacherig over werd gedaan. Sportief zou Nicolaas Boys op een gelijkspel houden, maar wist zelfs te winnen. Ook Zevenhoven wist SCH’44 te trakteren op een ruime overwinning, iets dat voorafgaand aan het seizoen ook niemand had verwacht. NSV’46 stelde het meest teleur en ging hard onderuit. Zullen er deze week weer verrassingen tussen zitten? Wanneer we kijken naar onze voorspellingen denken wij dat koploper Zwammerdam zijn koppositie gaat kwijtraken doordat het niet verder gaat komen dan een gelijkspel tegen Zevenhoven… Hoe dan ook wordt dit een heerlijke wedstrijd en uiteraard is dit de “Jumbo wedstrijd van de week”. Veel succes allemaal weer met de voorspellingen!

Sporting Leiden – TAVV
Sporting Leiden heeft de punten hard nodig. Met een gemiddelde van nog geen één punt per wedstrijd staat het vlak boven de rode degradatiestreep en dat is te mager voor een ploeg die in de afgelopen seizoenen vaak bovenin te vinden was op de ranglijst. Sporting begon goed aan de competitiehervatting met twee overwinningen, maar het ging daarna ook driemaal onderuit waaronder afgelopen dinsdag in de inhaalwedstrijd tegen VVSB (4-2).
TAVV doet het na de winterstop uitstekend. Ze maakten al vijftien doelpunten en kregen nog geen enkele treffer om de oren. Wel stelde het met een doelpuntloos gelijkspel teleur tegen hekkensluiter VVC. De ploeg van Dennis Tijssen is inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats en doet volop mee in de strijd om een plaats in de nacompetitie. Op basis van de vormtrend vul je zonder twijfel een overwinning voor TAVV in, maar in de laatste uitwedstrijd stelde het dus ook teleur…
Poule tip: 1-3

Lugdunum – Nieuwkoop
Wat een weelde momenteel voor de ploeg van Manfred van den Bosch dat bezig is aan een opmars door een mooie reeks overwinningen. Driemaal op rij stond men aan de goede kant van de score. De oefenmeester zal het nóg belangrijker vinden dat ook het spel bij vlagen weer goed is en het dit weet uit te drukken in doelpunten. Een vierde zege zal de ploeg verder doen stijgen op de ladder en tegenstander Lugdunum “moet te doen zijn”… De Leidenaren kregen achttien(!) tegentreffers in de laatste drie wedstrijden en verloren deze dan ook kansloos. Nieuwkoop zal vol vertrouwen afreizen en naar onze mening met de punten in de tas de terugreis inzetten.
Poule tip: 1-3

Blauw-Zwart – Aarlanderveen
De eerste thuisnederlaag leed Aarlanderveen tegen Blauw-Zwart en dat was eind september toch wel verrassend te noemen. Halverwege de competitie moeten we concluderen dat Blauw-Zwart een echte middenmoter is. Met een achtste plaats heeft het alleen Nieuwkoop nog in de nek hijgen en heeft men zich nagenoeg veilig gespeeld, ook heeft het nog zicht – mede doordat men nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft – op de plaatsen boven hen en doen ze nog stiekem mee voor een periodetitel.
Bij Aarlanderveen is het zaak dat ze deze week het team weer bij elkaar geraapt hebben na de nederlaag in de zesde minuut van de blessuretijd tegen koploper FC Oudewater. Het kampioenschap kan men dus vergeten, toch mag de ploeg van Sander van Dijk spreken van een behoorlijk seizoen. Het staat nog altijd op een nacompetitieplaats, maar het mag niet al te veel misstappen meer maken anders kan het ook zomaar naast een ticket grijpen.
Poule tip: 1-2

NSV’46 – Bodegraven
Nog voordat er wolken met Sahara-zand over ons land trokken zat er zand in de motor bij de Noordenaren. Tegen Rohda ’76 boekte men nog wel een overwinning, maar overtuigend was het allerminst. VEP liet al de kwetsbaarheden zien van de ploeg van Robert Swart en koploper Woerden deed hier nog even een schepje bovenop afgelopen weekend. Dat NSV’46 uitgerekend nu Bodegraven ontvangt zal niemand moeite mee hebben. Die ploeg verkeerd in degradatiezorgen en is een uitstekende tegenstander om het vertrouwen te herstellen. De “koeten” zijn dit daarnaast uiteraard ook aan hun stand verplicht. Maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken, dat ervaarde Nicolaas Boys onderlaatst nog toen men een bezoek bracht aan Bodegraven… Even leek er een opleving te komen voor de rood-zwarte leeuwen maar de laatste drie wedstrijden incasseerde men maar liefst elf tegentreffers en scoorde het zelf niet één keer. Wij verwachten dat ook NSV’46 minstens driemaal tot scoren kan komen en weer wat vertrouwen kan tanken richting de belangrijke wedstrijd tegen Siveo van over een week.
Poule tip: 3-1 

Zwammerdam – Zevenhoven
Zwammerdam kwam midweeks in actie tegen Woerden en speelde hierin met 3-3 gelijk tegen Woerden. Hierdoor zijn De Dammers nog altijd koploper en dat kun je op basis van de resultaten in de tweede seizoenshelft best wel verrassend noemen. Het kwam namelijk vier keer in actie, maar wist daarvan slechts één duel te winnen. Verloren werd er ook niet, maar met gelijke spelen schiet je normaliter niet al te veel op.
Een maand geleden had men in Zevenhoven alleen maar durven dromen dat ze weer volledig terug in de race zijn. Niet alleen voor een nacompetitieticket, maar inmiddels behoort zelfs het kampioenschap met vier punten achterstand op de twee koplopers weer tot de mogelijkheden. Iets wat men voorafgaand aan de competitie wel ambieerde, maar na de matige competitiestart onmogelijk leek te zijn geworden. Vier wedstrijden later ziet de wereld er weer volledig anders uit en de ploeg van Chris Snatersen reist dan ook boordevol vertrouwen af naar de Spoorlaan in Zwammerdam.
Poule tip: 1-1

Nicolaas Boys – Siveo ’60
Wat is er toch met Nicolaas Boys aan de hand? Voor de winterstop maakte de ploeg van Mo Bougrine veel indruk en het begon zelfs ongeslagen aan het kerstdiner. Maar inmiddels heeft Nicolaas Boys twee keer verloren en ook nog eens van Bodegraven en Sportief, twee ploegen die veel minder kwaliteit dan de Nieuwveners hebben. Natuurlijk heeft “zwart en groen” met personele problemen te kampen, desondanks is het verval erg groot. Hopelijk kan men weer een opgaande lijn vinden, zeker doordat men ondertussen is afgezakt naar de zesde plaats op de ranglijst.
Hoe anders is het bij Siveo. Een ploeg die ook met ambities aan de competitie begon en inmiddels is opgeklommen naar de derde plaats. Voor de Zegvelders is het te hopen dat ze het beter doen tegen Nicolaas Boys dan in de heenwedstrijd, het werd toen namelijk met 0-3 van de mat geveegd. Dit was een van de weinig nederlagen van Siveo, want de hardwerkende gele brigade verloor verder alleen van middenmoter VEP. We verwachten ditmaal een spannend potje en houden het op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

Alphense Boys – Sportief
Wat zullen sommige spelers van Sportief zich achter de oren krabben nu men midweeks niet in staat bleek het nietige Kamerik te verslaan doordat zij op de lange latten stonden. Sportief had immers hele goede zaken kunnen doen en zich naar de voor nu veilige tiende plaats kunnen voetballen. Gelukkig krijgt men al heel snel een nieuwe kans. Dit weekend ontvangt men namelijk Alphense Boys, dat stijf onderaan staat en nog geen enkele keer wist te winnen. Dat Sportief, dat ook vecht tegen degradatie, vele malen sterker is dan de opponent lieten zij al in de heenwedstrijd zien toen er een 5-1 overwinning werd behaald. Ook deze keer zal “The Green-White Army” gaan zegevieren en zal het een mooie uitslag willen neerzetten om zo de zure smaak van afgelopen week weg te spoelen.
Poule tip: 0-4

Altior – Schoten
Op het moment van schrijven moet de inhaalwedstrijd tegen ASC nog gespeeld worden en die is uiteraard eigenlijk van invloed op de voorspelling. Altior stond namelijk twee weken stil en hoe heeft men hiermee weten om te gaan? Bij een verlies zal men zich willen herpakken en bij winst de lijn voortzetten, in beide gevallen leent de tegenstander van dit weekend zich daar uitstekend voor! Altior ontvangt namelijk vv Schoten. De ploeg uit Haarlem staat samen met RVC ’33 onderaan in 2C. In oktober wist Altior nipt te winnen en was Tim Heikoop de matchwinner. De topscorer lag er een tijdje uit, maar keerde onlangs terug in de selectie en speelde tegen Pancratius weer mee. Het ontbrak hem duidelijk nog aan ritme, maar we zijn weer twee weken en een aantal trainingen verder. Helaas geen wedstrijden maar naast Heikoop in de aanval heeft Arjan van der Laan in vergelijking met oktober nu meer mogelijkheden. Doelpunten zullen er zeker gemaakt worden, wij verwachten er net geen handvol.
Poule tip: 4-0 

Een derby is altijd de ‘Jumbo wedstrijd van de week’, wanneer er geen derby op het programma staat markeren we een andere wedstrijd als ‘Jumbo wedstrijd van de week’. We kijken wat het mooiste affiche is en houden hierbij natuurlijk ook rekening met de stand van de ranglijst. Vul nu hier je voorspellingen voor de poule in!

Archief Kees Verhaar (fragment uit de wedstrijd tussen Zevenhoven en Zwammerdam eerder dit seizoen)

0172SPORT, Altior-Concordia

Voorbeschouwing: kan Altior de draad weer oppakken tegen ASC?

0172SPORT, Altior-KDO

Altior wint doordeweekse ontmoeting met ASC