Aarlanderveen periodekampioen na overwinning op VVSB

Aarlanderveen | Vorige week veroverde Aarlanderveen de koppositie en daardoor kon men bij een overwinning op VVSB de eerste periode pakken. De ploeg van Sander van Dijk wist vooraf dat dit een pittige opgave zou worden, maar slaagde hiervoor met vlag en wimpel. Hierdoor kan ‘De Trots van de Polder’ zich gaan opmaken voor de nacompetitie aan het einde van het seizoen, tenzij men natuurlijk met de titel aan de haal gaat.

Aarlanderveen kwam uitstekend uit de startblokken en kwam na amper twintig seconden spelen al bijna aan de leiding. Een voorzet van de mee opgekomen Bram Egberts belandde op het hoofd van Killian Bouwhuis, maar de veelscorende spits kopte echter in de handen van VVSB-doelman Tim Warmerdam. De thuisploeg behield vervolgens het initiatief en kreeg nog een aantal kansen om de score te openen, toch ging men met een 0-0 stand de rust in.

“Nu gaan we voor het kampioenschap, anders moet de vakantie even uitgesteld worden”

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk kijkt al vooruit

Na een uur spelen kwam Aarlanderveen eindelijk aan de leiding. Een hoge voorzet van Bouwhuis werd direct uit de lucht genomen door Moussa Kalisse. De routinier liet met deze zeer knappe goal het Polderpark ontploffen. VVSB ging na deze openingstreffer direct met vier spitsen spelen en daardoor werden de ruimtes steeds groter. Tien minuten voor tijd profiteerde Aarlanderveen hiervan en gooide het aanvallende tandem de wedstrijd in het slot. Vanuit de omschakeling werd Bouwhuis diep gestuurd en op één-op-één met Warmerdam lag hij de bal perfect breed op Kalisse die beheerst afrondde en daarmee werd de periodetitel definitief veilig gesteld.

Aarlanderveen oefenmeester Van Dijk sprak daags na de wedstrijd van een geslaagd periodefeestje en concludeerde ook dat zijn ploeg verdiend gewonnen had. “VVSB is fysiek sterk en een degelijk team waar we het altijd lastig tegen hebben. Ik vind wel dat we een veldoverwicht en de betere kansen hadden en dus terecht gewonnen hebben. We bleven goed rustig en geduldig op zoek gaan naar de goal. We hebben ons terecht beloond met de overwinning.” Nu de eerste periode binnen is, ging ook direct de blik vooruit bij Van Dijk. “We gaan nu voor het kampioenschap, anders moet de vakantie even uitgesteld worden, haha…”

Opstelling Aarlanderveen:
Sven Koelewijn; Bram Egberts, Valentijn Oudijk, Steven van der Pijl, Ramon Aronius); Lars Overbeek, Alessio van der Straaten (35. Palo van der Straaten / 80. Robin van der Pijl), Thom Nouwens; Davey Grimmelius, Killian Bouwhuis, Moussa Kalisse (80. Ruben Rossél)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto: Leiden Amateurvoetbal

Typerende nederlaag voor TAVV bij DoCoS

Nicolaas Boys vecht zichzelf naar knappe zege uit bij Meerburg