Nicolaas Boys vecht zichzelf naar knappe zege uit bij Meerburg

Zoeterwoude | Na de nipte nederlaag van vorige week tegen BSC’68 met 0-1, noteerde Nicolaas Boys dezelfde uitslag op het scorebord uit bij Meerburg. Ditmaal in het voordeel van de Nieuwveners. Invaller Michael Heemskerk was het goudhaantje in deze lastige uitwedstrijd.

Meerburg was tot aan deze wedstrijd aan een opmars bezig op de ranglijst na een stroeve competitiestart en leek op voorhand licht favoriet. Tijdens de wedstrijd bleken de normaliter prima voetballende ploegen het elkaar en vooral zichzelf onnodig moeilijk te maken met onnodige fouten en balverlies over en weer.

De eerste kans van de wedstrijd was echter al vroeg in de wedstrijd voor Meerburg. Vanaf links werd de bal voorgezet op Otis Dirksen. Deze benutte deze 100% kans echter niet en schoot recht in de handen van Xander Hardsteen. Niet veel later beet Nicolaas Boys ook voor het eerst van zich af met een mooie cornervariant. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Luke van Veen op randje zestien. Deze mikte echter net te hoog en liet deze grote kans onbenut. Na deze kansen voor beide ploegen gebeurde er in de eerste helft weinig noemenswaardigs meer. Zowel Meerburg als Nicolaas Boys waren slordig aan de bal waardoor er geen grote kansen meer werden gecreëerd.

“Wij kunnen van iedereen winnen zolang we inzet en strijd blijven leveren”

Joey van den Haak | Aanvoerder Nicolaas Boys

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het slordige spel van beide ploegen. Beiden wilden duidelijk niet verliezen waardoor er aanvallend te weinig werd gebracht. Tot in de zeventigste minuut de ingevallen Michael Heemskerk optimaal profiteerde van verwarring achterin bij Meerburg. Een lange bal van Jari Wijfjes werd niet goed verwerkt door de verdediging en Heemskerk wipte de bal vervolgens keurig over de uitgekomen keeper heen. Vervolgens kreeg Heemskerk nog geel bij het juichen voor het uittrekken van zijn shirt. Dat hij daarvoor de gehele eerste helft rillend onder een kleedje heeft gezeten was hij na deze goal pardoes vergeten.

Meerburg ging hierna op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam hier door goed verdedigend werk van de Nieuwveners niet meer bij in de buurt. Een knappe overwinning voor de ploeg van Mo Bougrine. Helaas was bij het schrijven van dit verslag, de reactie van Michael Heemskerk nog niet binnen. Aanvoerder Joey van den Haak was wel op tijd en was blij met de drie punten: “Dit was zo een typische wedstrijd waarbij de ploeg die de eerste goal maakt, de wedstrijd ook zou winnen. Dat waren wij, dus dat was piccobello.”

Met deze overwinning staan de Nieuwveners op een keurige vijfde plaats na acht wedstrijden. Met het aankomende programma voor de winterstop lijkt Nicolaas Boys zichzelf zelfs een mooie uitgangspositie te kunnen geven voor de tweede seizoenshelft en de tweede periode. Met Kickers, LSVV en SJC treffen de Nieuwveners een programma waar je op voorhand goede resultaten verwacht. “Het programma maakt ons niet uit. Wij kunnen van iedereen winnen zolang we inzet en strijd blijven leveren. Alleen dan kunnen we inderdaad een mooie plek bemachtigen voor de winterstop”, aldus Joey van den Haak.

Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Luke van Veen, Jari Wijfjes, Ravi Pijper; Joost Verkerk, Joey van den Haak ©, Peter Burgmeijer; Sven Hoogervorst; Rocco Uijttewaal, Fitz MacLean (46. Michael Heemskerk)