Typerende nederlaag voor TAVV bij DoCoS

Leiden | Op bezoek bij DoCoS is TAVV tegen zijn zesde nederlaag van het seizoen aangelopen en opnieuw wist men zelf niet te scoren. Het gebrek aan scorend vermogen begint de ploeg van Dennis Tijssen steeds meer op te breken, aangezien de productie na acht wedstrijden pas op twee treffers staat.

TAVV moest het wederom doen zonder een aantal sterkhouders, toch begon men vol goede moed aan de wedstrijd. Het was direct gevaarlijk voor de goal van DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude, maar ook aan de andere kant moest er door de TAVV-verdediging handelend opgetreden worden.

“Het is om gek van te worden en werkelijk waar niet te geloven”

Aanvoerder Lars van der Pijl over de typerende nederlaag van TAVV

Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg aan de leiding. Een dieptepass van Dylan Victory op Rowin Peet werd door laatstgenoemde op waarde ingeschat en vervolgens achter Rick Zweers in de touwen geschoten: 1-0. Na deze openingstreffer bleef “Door Combinatie Sterk” de bovenliggende partij. De marge bleef echter overbrugbaar en na de rust ging TAVV op zoek naar de gelijkmaker. Aanvallend bleef men machteloos, desondanks kwam het een kwartier voor tijd bijna langszij. Een schot van middenvelder Sebas van der Voorn belandde op de paal, dichter bij een treffer kwam men daarna niet meer.

Bij aanvoerder Lars van der Pijl, die uitviel met liesklachten, was na afloop de teleurstelling op zijn gezicht te zien. “Je kan eigenlijk de verslagen van de voorgaande weken erbij pakken. Het is om gek van te worden en werkelijk waar niet te geloven. Opnieuw maken we de kansen niet af en krijgen we hem aan de andere kant veel te makkelijk tegen.” Door deze nederlaag dreigt het voor TAVV een lang seizoen te worden. Inmiddels is het gat naar de veilige achtste plaats al opgelopen tot tien punten.

Opstelling TAVV:
Rick Zweers; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl © (Yannick Otto), Kevin van Broekhoven, Chiel Konings; Dorus Bodekke, Sebas van der Voorn, Stan van Smoorenburg (Roel Vogel), Ahmed Sharief (Mike Keijzer); Youri Bakker (Sem van der Hoorn), Yassine El Mariami

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto: Leiden Amateurvoetbal

0172SPORT, voorbeschouwing speelronde 8

Voorbeschouwing op speelronde 8

Aarlanderveen periodekampioen na overwinning op VVSB