Aarlanderveen pakt koppositie na ruime zege op hekkensluiter Van Nispen

De Zilk | Aarlanderveen ging deze week op bezoek bij de rode lantaarndrager en dat daar gewonnen ging worden stond vooraf natuurlijk zo goed als vast. Dat koploper DWO onderuit zou gaan op eigen veld tegen Lugdunum had niet iedereen zien aankomen. Zo wil het dat de ploeg van Sander van Dijk nu de lijstaanvoerder is en volgende week de periodetitel kan veiligstellen…

Het was voor Van Dijk niet lang wachten voordat hij de eerste doelpuntenmaker in zijn notitieblok kon bijschrijven. Killian Bouwhuis, die vorige week al goed was voor vier treffers, stond aan het einde van de mooiste aanval van de middag dat gestalte kreeg via Mousa Kalisse en Alessio van der Straaten. De 0-2 liet een tijdje op zich wachten en dit lag aan een te laag tempo dat de bezoekers hanteerde. Vanuit een corner was het Valentijn Ouddijk die de 0-2 tegen de touwen kopte. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kreeg Aarlanderveen nog een strafschop en die werd zoals altijd feilloos binnengeschoten door aanvoerder Thom Nouwens.

Na de thee was het Kalisse die zich langs een paar verdedigers wurmde en de 0-4 binnenprikte. Aarlanderveen ging hierna op zoek naar meer doelpunten, maar net als in het eerste bedrijf bleek het lastig om door de opgetrokken Zilkse muur te komen. Vlak voor tijd verlengde Bouwhuis een corner en stond invaller Robin van der Pijl op de goede plaats om van dichtbij binnen te werken en de 0-5 op het scorebord te zetten. Nog geen minuut later wist de thuisploeg de eretreffer aan te tekenen. Het slotakkoord was voor Nouwens die van afstand uithaalde en zijn schot onderweg van richting veranderd zag worden wat de 1-6 einduitslag betekende.

“We hebben een goede seizoenstart gekend en daar kunnen we onszelf zaterdag voor gaan belonen”

Sander van Dijk kijkt uit naar zaterdag wanneer tegen VVSB de periodetitel behaald kan worden

Van Dijk was na afloop tevreden maar zag ook verbeterpunten. “We wisten dat het cruciaal zou zijn om goed aan de wedstrijd te beginnen. Dit hebben we goed opgepakt want al na zes minuten kwamen we via een hele mooie aanval op 0-1. Daarna lag het tempo echter te laag om Van Nispen kapot te spelen. Zijn hielden veel mensen achter de bal om een grote uitslag te voorkomen. Maar uiteindelijk boeken we alsnog ene ruime zeg ondanks dat het vanwege de kleine ruimtes soms lastig voetballen was. Daarnaast een compliment voor Van Nispen dat zich zeer sportief blijft voetballen.”

Gevraagd naar de wedstrijd van komend weekend tegen VVSB en de periodetitel die op het spel staat weegt de oefenmeester zijn woorden. “Ik ben niet zo van het vooraf uitspreken van hoge verwachtingen, want ik vind dat je het per wedstrijd moet laten zien. Ik begrijp dat we hier nu niet meer mee wegkomen. We hebben een goede seizoenstart gekend en daar kunnen we onszelf zaterdag voor gaan belonen. Wel is VVSB een tegenstander waar wij het vaak lastig mee hebben, vorig seizoen verloren we namelijk beide duels. Dit is natuurlijk wel het perfecte moment om hier verandering in te brengen. Ik hoop dan ook dat er een hoop mensen langs de lijn staan om ons te komen steunen in deze belangrijke wedstrijd.”

Opstelling Aarlanderveen:
Sven Koelewijn; Bram Egberts (58. Paolo van der Straaten), Valentijn Oudijk, Steven van der Pijl (72. Mike Hamilton), Ramon Aronius (58. Jimmy Nieumijer); Lars Overbeek, Davey Grimmelius (62. Ruben Rossél), Thom Nouwens; Killian Bouwhuis, Alessio van der Straaten (58. Robin van der Pijl), Moussa Kalisse

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto: Leiden Amateurvoetbal

Nicolaas Boys doet zichzelf tekort tegen BSC ’68 en verliest nipt

Sportief, Quinton Langelaan

Sportief wint eenvoudig in Oostzaan van Terrasvogels