Sportief, Quinton Langelaan

Sportief wint eenvoudig in Oostzaan van Terrasvogels

Oostzaan | Sportief blijft in het spoor van koploper MMO. Ook op bezoek bij Terrasvogels werd geen fout gemaakt, ondanks dat het al vroeg op achterstand kwam. Topscorer Stijn Molenaar was niet voor het eerst dit seizoen de gevierde man.

Sportief opende het duel furieus want al na twee minuten was het de goalie van Terrasvogels die schitterend redde op een kopbal van Molenaar. Nog geen halve minuut later knalde Daan Koot een vrije trap van vijfentwintig meter op de paal en na zes minuten spelen zag Daniel van Leeuwen zijn goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Het leek de opmars naar een monsterscore, maar na twaalf minuten spelen kwam Terrasvogels vanuit het niets op een voorsprong. Verdediger Justin Verkerk ging in de fout en de spits van de thuisploeg kreeg zo de vrije doortocht richting doelman Bjorn van der Laan. Laatstgenoemde werd keurig omspeelt de bal verdween in het lege doel.

Sportief liet zich niet van de wijs brengen en kwam na zo’n vijfentwintig minuten via Koot op gelijke hoogte toen hij een combinatie met Molenaar knap in de korte hoek binnen knalde. Nog geen twee minuten later was het Molenaar die vanaf de linkerkant de diepte werd ingestuurd, naar binnen kwam en hard uithaalde: 1-2.
Sportief drukte door, kreeg nog een paar mogelijkheden en zag wederom een doelpunt van Van Leeuwen wegens buitenspel worden afgekeurd. Het slotakkoord was wederom voor Molenaar, die met een schitterend genomen vrije trap de doelman wederom kansloos liet.

“Het is nu hopen dat MMO zich volgende week verslikt”

Hattrick-held Stijn Molenaar houdt hoop op de periodetitel

De tweede helft speelde de ploeg van Johan Peper zeer slordig en was het tempo uit de wedstrijd, echter kon Terrasvogels daar helemaal niets tegenover zetten. Het duurde dan ook ruim een half uur voordat Sportief vanuit het niets de 1-4 maakte. Op aangeven van de ingevallen Sven van Oudenallen haalde Stijn Molenaar nog maar eens verwoestend uit en zag zijn inzet in de verre hoek tegen de touwen belanden. Het slotakkoord was voor rechtsback Julian Tamse, die zijn voorzet rechtstreeks in het doel zag gaan en zo de 1-5 betekende.

Hattrick-held Stijn Molenaar, die na zeven speelronden alweer op tien treffers staat was gematigd tevreden: “De eerste helft speelden we goed en hebben we ook voldoende kansen gecreëerd, maar de tweede helft vond ik ons wat slordig. Desalniettemin geven we op de goal na vandaag niks weg. Het is nu hopen dat MMO zich volgende week verslikt in Rijnstreek en wij zelf weten te winnen van Bernardus en op die manier alsnog de eerste periode kunnen binnenslepen.”