Nicolaas Boys doet zichzelf tekort tegen BSC ’68 en verliest nipt

Nieuwveen | BSC ’68 uit Benthuizen, dat voorafgaand net als de thuisploeg nog in de race was voor de eerste periode, heeft zichzelf een grote dienst bewezen door Nieuwveen te verlaten met een nipte 0-1 zege. De Nieuwveners deden zichzelf hier overigens flink te kort mee. Vrijwel de gehele wedstrijd was Nicolaas Boys de bovenliggende partij, maar vergeet het te scoren en liep het dus tegen een onnodige nederlaag aan.

In de beginfase was het van beide kanten nog aftasten en was het een soort hotseknots-begonia-voetbal. BSC was hier de betere in en kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong na een mooie aanval over links. Vanaf de flank werd de bal goed laag voorgegeven en kon de vrijstaande Lijon Korving de bal aannemen en in de goal plaatsen. Hierdoor moest Nicolaas Boys al vroeg in de achtervolging.
Niet veel later lag de bal ook in het net achter de keeper van BSC, echter werd de goal van Michael Heemskerk terecht afgekeurd voor buitenspel. In de dertiende minuut dachten de Nieuwveners opnieuw te kunnen juichen na de inzet van Fitz MacLean. Waar iedereen dacht dat de bal in het doel belande, bleek MacLean het leer in het zijnet te hebben geschoten na een goede voorzet van Heemskerk. De thuisploeg kreeg steeds meer de overhand en creëerde nog een handjevol kansen, maar onder andere Peter Burgmeijer, Rocco Uijttewaal en Maclean hadden het vizier niet op scherp staan in de eerste helft.

BSC liet zich inzakken en loerde op de counter. Hiermee kwam het er af en toe nog gevaarlijk uit. Echter werden deze counters vaak in de kiem gesmoord door Jari Wijfjes. Hij liep als een soort olifant in een porseleinkast over het veld en heeft vrijwel elke speler van BSC op alle manieren naar de grond gewerkt. Dat arbiter Den Hartog Wijfjes geen kaart heeft getoond deze wedstrijd mag je gerust een wonder noemen.
In de tweede helft bleef Nicolaas Boys de bovenliggende partij en creëerde het met het vele balbezit nog een aantal kansen. Echter werden de vele vroege voorzetten allemaal keurig weggekopt door het centrale duo dat heerste in de lucht. De grootste kans was nog voor voor de ingevallen Fabio dos Santos. Na een goede aanval vanaf rechts werd de bal voorgegeven op Joey van de Haak, deze legde de bal keurig terug op Dos Santos, echter werd zijn schot geblokt door één van de verdedigers welke zich voor de bal gooide. Ook de andere kansen voor MacLean, Sven Hoogervorst, Uijttewaal, Luke van Veen en Van de Haak gingen naast, werden geblokt of werden tegengehouden door keeper Verhoef.

“We hebben onszelf zeker te kort gedaan vandaag”

Jari Wijfjes vond dat zijn ploeg een punt verdiend had

BSC hield dus knap stand en kreeg zelf in de tweede helft ook nog een aantal kansen om de score te verdubbelen. Echter werden deze kansen ook niet benut of werd de counter net op tijd gestopt door Nicolaas Boys. In de slotfase leek de uitploeg toch nog één keer een goede kans te krijgen in de counter. Burgmeijer trok echter aan de noodrem en tackelde de aanvaller van BSC vol van achter. Een rode kaart leek op zijn plek, maar de arbiter gaf slechts geel. In het opstootje wat volgde na deze harde charge werden ook nog een paar gele kaarten getrokken voor zowel Nicolaas Boys als BSC. Dit toonde aan dat beide ploegen alles gaven tijdens deze wedstrijd. Uiteindelijk bleek BSC ’68 de gelukkige winnaar van dit mooie voetbalgevecht.

Nicolaas Boys blijft dus zonder punten achter, maar kan toch terugkijken op een goede wedstrijd. Dit benadrukte centrale verdediger Jari Wijfjes ook: “We hadden zeker een punt verdiend. Kansen zat gecreëerd, maar ze wilde er gewoon niet in. Voor de neutrale toeschouwer was dit denk ik een leuke wedstrijd om naar de kijken. We hebben onszelf echter zeker tekort gedaan.”

Volgende week staat er weer een lastige pot te wachten op bezoek bij Meerburg. In deze laatste wedstrijd van de eerste periode is het nu weer zaak voor Nicolaas Boys om de rug te rechten en weer wat afstand te nemen van de onderste plaatsen.

Opstelling Nicolaas Boys:
Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Luke van Veen, Jari Wijfjes, Ravi Pijper; Joey van den Haak ©, Rocco Uijttewaal (80. Renzo Wijfjes), Sven Hoogervorst, Peter Burgmeijer; Fitz MacLean (80. Joost Verkerk), Michael Heemskerk (67. Fabio dos Santos)

Foto’s: Kees Verhaar (Klik hier voor meer foto’s van dit duel)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Zevenhoven weer met beide benen op de grond na afstraffing in Warmond

Aarlanderveen pakt koppositie na ruime zege op hekkensluiter Van Nispen