0172SPORT, VEP-Sportief

Sportief komt tekort tegen een eveneens zeer matig VEP

Woerden | De hele voorbereiding en begin van dit seizoen kampt Sportief met vakantiegangers en blessuregevallen, zo ook afgelopen zaterdag. Door de afwezigheid van Raymond Wens en Kris Baken was het weer flink puzzelen voor trainer Cor Stoof. Het zal haast gaan wennen voor de Utrechter.

Er werd nog met goede moed afgetrapt maar al na zes minuten stond keken de bezoekers tegen een 1-0 achterstand aan. Een geplaatst schot in de beneden hoek van Joost Brugman was Collin Griffioen te machtig en zo was de eerste de beste aanval direct raak.
In de tien minuten die volgde creëerde de thuisploeg legio kansen maar was het zeer slordig in de afronding, en hield zodoende Sportief in de wedstrijd. De eerste serieuze aanval van de groen-witten leverde zowaar de gelijkmaker op. Sjon Luyten onderschepte een verkeerde pass vanuit de Woerdense defensie en stuurde Kevin Haak de diepte in. Laatstgenoemde kapte op de rand van het strafschopgebied zijn tegenstander uit en schoot het leer schitterend over de kansloze doelman in de verre hoek, 1-1.

Daarna was het vooral VEP dat de aanval zocht maar dankzij Griffioen leek Sportief de rust te gaan halen met de 1-1 tussenstand. Helaas voor Sportief duurde de eerste helft een minuut te lang en kon Stan Daalhuizen na slap ingrijpen de 2-1 op het scorebord zetten.

De eerste kans na de onderbreking was voor Sportief. Aanvoerder Tosca Wens stak het middenveld over bediende Kevin Haak maar zijn inzet was een gemakkelijke prooi voor VEP-doelman Siebe Coffeng. Na iets meer dan een uur spelen kwamen de Woerdense zebra’s alsnog op 3-1. Griffioen verkeek zich op een kopbal van Wessel de Rouw en zag de inzet tergend langzaam in de verre hoek verdwijnen. Sportief probeerde het daarna nog wel maar verder dan een afstandsschot van Wens en een vrije trap van de ingevallen Youri Querreveld kwam het niet. Daarnaast mocht het Griffioen danken dat de schade “maar” bij een verschil van twee bleef. In de slotfase wist hij nog tweemaal perfect handelend op te treden.